ANCOM, IGSU, STS, în colaborare cu operatorii de telefonie, vor dezvolta "Sistem Alert"

244
ANCOM, IGSU, STS, în colaborare cu operatorii de telefonie, vor dezvolta

Articole recomandate

Aplicația pentru avertizarea populației înaintea situațiilor de risc major - "Sistem Alert" - va fi dezvoltată și implementată de ANCOM, IGSU, STS, în colaborare cu operatorii de telefonie, potrivit unui comunicat al Guvernului transmis, azi, AGERPRES.


"Premierul Mihai Tudose a cerut astăzi implementarea în cel mai scurt timp a unui sistem integrat de alertare a populației în situații de risc major, prin mesaj de urgență transmis pe telefonul mobil. 'Sistem Alert' va fi dezvoltat și implementat de ANCOM, IGSU, STS, în colaborare cu operatorii de telefonie. (...) 'Sistem Alert' va funcționa prin transmiterea unor mesaje de alertă specifice transmise abonaților pe telefonul mobil, nu doar printr-un simplu SMS, după modelul celor deja existente și funcționale în alte state europene. Alertele vor fi emise în funcție de situațiile de urgență apărute la nivel regional — fenomene meteo extreme, incendii majore, risc de explozii, alte calamități și situații de risc", precizează Guvernul.

Potrivit comunicatului, soluțiile tehnice vor fi stabilite în cadrul unui grup de lucru constituit din reprezentanți și experți ai entităților menționate, care va avea prima întâlnire luni, la ora 15,00.

În paralel cu implementarea sistemului de alertă va fi demarată o campanie de informare publică și pregătire a populației pentru utilizarea acestui sistem, indică sursa citată.

La nivelul Guvernului s-a decis, luni, înființarea unui grup de lucru pentru realizarea unui sistem de avertizare prin intermediul telefoniei mobile, în urma unei întrevederi pe care premierul Mihai Tudose a avut-o, la Palatul Victoria, cu operatorii de telefonie mobilă, reprezentanți ai IGSU, ANCOM și STS, au precizat surse guvernamentale.

Potrivit acelorași surse, prima ședință a grupului de lucru se va desfășura luni, de la ora 15,00, la sediul ANCOM.

Premierul Tudose a precizat, luni dimineață, la Radio România Actualități, că reprezintă o prioritate punerea în practică a unui sistem eficient de alarmare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5117 secunde