Ancheta privind moartea lui Ionuț, băiețelul ucis de câini, a fost finalizată

100
Ancheta privind moartea lui Ionuț, băiețelul ucis de câini, a fost finalizată - anchetaprivindmoarteabaietelului-1395564165.jpg
Parchetul Curții Supreme a finalizat cercetările în cazul morții lui Ionuț Anghel, băiețelul de patru anișori care, pe 2 septembrie 2013, a murit după ce a fost mușcat de câini, într-un parc din Capitală. 


Vineri, procurorii au dispus trimiterea în judecată a Administrației Domeniului Public Sector 2 București, a SC Tei Rezidențial SRL București și a lui Constantin Ciorăscu, administratorul firmei menționate, în cazul tuturor acuzația fiind de ucidere din culpă. 


Potrivit anchetatorilor, inculpata Administrația Domeniului Public Sector 2 București "nu a luat măsuri corespunzătoare de împrejmuire/delimitare a zonei amenajate a Parcului Tei, de terenul viran aflat în imediata vecinătate, fapt care a permis trecerea celor doi minori într-o zonă sălbatică și a creat condițiile pentru intrarea acestora pe un teren privat neîngrădit, păzit de șapte câini, al căror atac a condus la decesul minorului". De asemenea, SC Tei Rezidential SRL și administratorul Constantin Ciorăscu sunt acuzați că "nu au asigurat cadrul organizatoric apt să preîntâmpine atacul canin asupra minorului, prin menținerea integrității împrejmuirii, pentru ținerea câinilor societății exclusiv în interiorul perimetrului îngrădit al firmei, și prin îndeplinirea obligațiilor ce decurg din legislația referitoare la deținerea de câini, inclusiv a celor periculoși sau agresivi, împrejurări care au dus la moartea minorului". Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Sectorului 2 București. 


"Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", au concluzionat anchetatorii.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Februarie 2014
Stire din Actual : Partidul Iuliei Timoșenko, ANCHETAT PENAL
Pagina a fost generata in 0.5913 secunde