Anchetă pentru UCIDERE DIN CULPĂ în cazul scafandrilor morți la Eforie: două persoane fizice și una juridică, puse sub urmărire penală

891
Anchetă pentru UCIDERE DIN CULPĂ în cazul scafandrilor morți la Eforie: două persoane fizice și una juridică, puse sub urmărire penală - img-1627458781.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au dispus urmărirea penală față de trei inculpați, două persoane fizice, P.T. și P.T.R., respectiv SC BIMA SRL, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă.

„S-a reținut în sarcina suspecților că prin neluarea măsurilor legale de securitate în muncă necesare în cadrul executării lucrărilor servicii de monitorizare a diversității și calității apei pentru proiectul de reducere a eroziunii costiere – faza II – 2014 – 2020 au generat condițiile ce au determinat accidentul de muncă soldat cu decesul scafandrilor S.S.A. și M.M.E. În cauză au fost luate măsuri asigurătorii. Precizăm că suspecții au fost audiați cu respectarea drepturilor procedurale”, au transmis procurorii.

După administrarea probatoriului ancheta va fi finalizată și se va dispune soluție în cauză.

Potrivit surselor noastre, cele două persoane puse sub urmărire penală sunt Traian Petrescu, fost director al Agenției de Protecția Mediului Constanța, și fiul acestuia, Răzvan Traian Petrescu, ambii reprezentanți ai Societății de Cercetare a Biodiversității și Ingineriei Mediului AON SRL, ai căror subcontractori erau cei doi scafandri morți.

Reamintim că tragedia a avut loc, vineri după-amiază, 9 aprilie, pe plaja din Eforie Nord. Emil Marian Matei, de 54 de ani, din Mangalia, și colegul său, Ștefan Adrian Strungaru, de 32 de ani, din Iași, ambii scafandri care supravegheau lucrările de înnisipare desfășurate pe plaja din Eforie, au murit. Conform celor declarate de colegi, cei doi se aflau la o adâncime de 4 – 5 metri, la o distanță de aproximativ 500 de metri, de unde supravegheau lucrările subacvatic, când au dispărut. Salvatorii au intervenit cu un elicopter și cu alți scafandrii, au fost găsiți și aduși la mal, dar erau inconștienți, iar protocoalele de resuscitare au fost în zadar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3404 secunde