Anchetă penală în curtea Geamiei Hunchiar

3438
2
Anchetă penală în curtea Geamiei Hunchiar - geamiehunkiar6-1325790625.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria  Constanța vor trebui să se pronunțe cu privire la împrejurările în care a fost modificată și extinsă o anexă din curtea interioară a Geamiei Hunchiar.

La începutul acestei săptămâni, conducerea Direcției Regionale în Construcții Sud - Est a transmis o adresă prin care arată că nu există o autorizație pentru lucrările respective, realizate la adresa din Bulevardul Tomis, numărul 41. În consecință, inspectorii în construcții au sesizat organele de control penal. "Urmare a verificărilor efectuate de Direcția Regională în Construcții Sud - Est, reprezentanții Muftiatului Cultului Musulman din România nu au prezentat autorizația de construire în baza căreia au fost realizate lucrările de construire ce au făcut obiectul sesizării. Deoarece executarea de lucrări de construcții fără autorizație de construire, în zone de protecție a monumentelor istorice, respectiv a Geamiei Hunchiar, constituie infracțiune (…), direcția a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Municipiului Constanța în baza art. 23 al legii 50/1991", se arată în adresa transmisă de reprezentanții direcției menționate.

Petrișor Cruceanu, șeful Direcției Regionale în Construcții, ne-a declarat că este vorba despre o anexă ridicată în apropierea geamiei, de o societate comercială care a închiriat spațiul de la Muftiatul Cultului Musulman din România. Inițial, sesizarea primită la direcție viza anexele geamiei Hunchiar, dar verificările au scos la iveală că repre-zentanții Muftiatului au solicitat Primăriei Constanța eliberarea unei autorizații de construcție pentru acestea, în baza unui document datând din 1992. "Noi am respectat prevederile legale privind realizarea unei construcții, trebuie ca oamenii legii să se pronunțe mai departe", a afirmat directorul regional.

Ce spune chiriașul Muftiatului

Concret, este vorba despre modificările realizate de SC Do-brogea Estival Company SRL, firma care deține un restaurant în vecinătatea curții Muftiatului Cultului Musulman din România.

Costică Petu, asociat în cadrul acestei societăți, a declarat pentru "Cuget Liber": "Este o extindere de câțiva metri, din plăci OSB, la construcția existentă, și adăpostește o bucătărioară. Vom face toate demersurile pentru a obține autorizația care este necesară". De precizat că spațiul respectiv a fost închiriat de la Muftiat de aproximativ doi ani.

Precizăm că am încercat să obținem și un punct de vedere din partea muftiului Iusuf Muurat, reprezentantul Cultului Musulman din România, dar nu a putut fi contactat.

Muftiatul Cultului Musulman din România s-a aflat, pe parcursul anului trecut, în centrul atenției opiniei publice, în urma unor neînțelegeri cu administratorul unei societăți vecine, din cauza unei construcții ridicate în apro-pierea geamiei Hunchiar.

Comentează știrea

citizen of cta
6 ianuarie 2012
alooo,ecarisajul,alo primaria ,cand aveti de gand sa luati cainii ,mai ales cei agresivi?

e o haita de 7-8 caini maidanezi EXTREM DE AGRESIVI pe strada CARAIMAN, in curtea goala si parasita a fostului abator si unii chiar mai mari ca lupii , nu pricep de ce nu au fost eutanasiati sau macar castrati pana acum? TREBUIE LUATI DE ACOLO,INDIFERENT CA II EUTANASIATI SAU CASTRAIT, DAR TREBUIE LUATI deoarece sunt exterm de agresivi si ataca in haita(noroc ca era cineva pe strada mai incolo si aveam un batz in mana ca altfel javrele astea maidaneze ataca ,mai ales oamenii singuri) ..aloo,,voi asteptati doar sa se faca sesizari si reclamatii ,nu vedeti ca orasul e plin de haite de caini? De la gar cfr pana dupa orice bloc de pe strada FErDINAND , si de la haitele din tomiS nord pana la haitele de la sudul orasului! Dv asteptati sa mai fie muscati sau mutilati oameni?....luati cainii aia , va rugam, ne dispera pe toti care trecem pe CARAIMAN inspre AUREL VLAICU sau inspre zona abator..si mai ies de acolo si vin in parcul de langa blocuri uneori ,sperie copiii ,batranii,oamenii bolnavi de inima!...aloo,se aude ecarisajul? pe strada CARAIMAN, in curtea goala si parasita a fostului abator o haita de 7-8 caini EXTREM DE AGRESIVI .Stiu ca primaurl MAZARE doreste rezolvarea problemei maidanezilor si il sustin dar faceti-va si voi ecarisajul datoria,luati cainii maidanezi de pe strazi,de pe langa blocuri, curti parasite, hardughii si in general de pe spatiul public.Este incredibil la ce s-a ajuns!Colcaie orasul de caini!se aude ecarisajul? pe strada CARAIMAN, in curtea goala si parasita a fostului abator o haita de 7-8 caini EXTREM DE AGRESIVI .

babayco
6 ianuarie 2012
Geamia Hunchiar

Cu aceasta geamie totul este o prosteala a actualului muftiu,findca o cladire se considera ilegal construita inca de la temelie .Dar dupa ce cladirea este terminata tu vii si dai articole la ziar ,vezi ce a facut primaru este o abureala de doi lei.Asa ca dl muftiu aceasta cladire este construita legal dumneata lucrai acolo ce ai facut ca dl.respectiv sa nu mai construiasca ???????

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
Stire din Cetățenești : Dezastrul de la Brotăcei
Miercuri, 14 Septembrie 2011
Stire din Economie : Nave în construcție la SNC
Pagina a fost generata in 3.8493 secunde