Anchetă penală în curtea Geamiei Hunchiar

Joi, 05 Ianuarie 2012
3342
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria  Constanța vor trebui să se pronunțe cu privire la împrejurările în care a fost modificată și extinsă o anexă din curtea interioară a Geamiei Hunchiar.

La începutul acestei săptămâni, conducerea Direcției Regionale în Construcții Sud - Est a transmis o adresă prin care arată că nu există o autorizație pentru lucrările respective, realizate la adresa din Bulevardul Tomis, numărul 41. În consecință, inspectorii în construcții au sesizat organele de control penal. "Urmare a verificărilor efectuate de Direcția Regională în Construcții Sud - Est, reprezentanții Muftiatului Cultului Musulman din România nu au prezentat autorizația de construire în baza căreia au fost realizate lucrările de construire ce au făcut obiectul sesizării. Deoarece executarea de lucrări de construcții fără autorizație de construire, în zone de protecție a monumentelor istorice, respectiv a Geamiei Hunchiar, constituie infracțiune (…), direcția a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Municipiului Constanța în baza art. 23 al legii 50/1991", se arată în adresa transmisă de reprezentanții direcției menționate.

Petrișor Cruceanu, șeful Direcției Regionale în Construcții, ne-a declarat că este vorba despre o anexă ridicată în apropierea geamiei, de o societate comercială care a închiriat spațiul de la Muftiatul Cultului Musulman din România. Inițial, sesizarea primită la direcție viza anexele geamiei Hunchiar, dar verificările au scos la iveală că repre-zentanții Muftiatului au solicitat Primăriei Constanța eliberarea unei autorizații de construcție pentru acestea, în baza unui document datând din 1992. "Noi am respectat prevederile legale privind realizarea unei construcții, trebuie ca oamenii legii să se pronunțe mai departe", a afirmat directorul regional.

Ce spune chiriașul Muftiatului

Concret, este vorba despre modificările realizate de SC Do-brogea Estival Company SRL, firma care deține un restaurant în vecinătatea curții Muftiatului Cultului Musulman din România.

Costică Petu, asociat în cadrul acestei societăți, a declarat pentru "Cuget Liber": "Este o extindere de câțiva metri, din plăci OSB, la construcția existentă, și adăpostește o bucătărioară. Vom face toate demersurile pentru a obține autorizația care este necesară". De precizat că spațiul respectiv a fost închiriat de la Muftiat de aproximativ doi ani.

Precizăm că am încercat să obținem și un punct de vedere din partea muftiului Iusuf Muurat, reprezentantul Cultului Musulman din România, dar nu a putut fi contactat.

Muftiatul Cultului Musulman din România s-a aflat, pe parcursul anului trecut, în centrul atenției opiniei publice, în urma unor neînțelegeri cu administratorul unei societăți vecine, din cauza unei construcții ridicate în apro-pierea geamiei Hunchiar.


Articole pe aceeasi tema

Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
Stire din Cetățenești : Dezastrul de la Brotăcei
Miercuri, 14 Septembrie 2011
Stire din Economie : Nave în construcție la SNC
Pagina a fost generata in 0.2931 secunde