Anchetă la grupul școlar din Galați unde un elev a fost înjunghiat

579
Anchetă la grupul școlar din Galați unde un elev a fost înjunghiat - 4-1324471911.jpg
Inspectoratul Școlar al Județului Galați a demarat o anchetă pentru stabili circumstanțele în care un elev în clasa a XI-a la un grup școlar din Galați a fost înjunghiat de un elev de la o altă școală, în urma unui conflict, au declarat, pentru NewsIn, reprezentanții Ministerului Educației.

"În funcție de ceea ce ni se raportează de la nivel local, va interveni și Corpul de control al Ministerului Educației. Trebuie văzut clar cine se face vinovat de acest incident", au mai spus sursele citate.

Elevul înjunghiat, Adrian Șerban, are 18 ani și este în clasa a XI-a la Grupul Școlar "Radu Negru" din Galați. El a fost înjunghiat cu un briceag, marți, în curtea unității de învățământ, de către Radu Petrea, elev în clasa a XII-a la Grupul Școlar Industrial Metalurgic.

Potrivit Poliției, Petrea a fost chemat la "Radu Negru" de un fost coleg, care ajunsese acolo prin transfer disciplinar de la Metalurgic și care tocmai fusese lovit de Șerban. "Cel lovit și-a chemat câțiva dintre foștii colegi de la Metalurgic. Aceștia au venit la Adrian Șerban și unul dintre ei, Radu Petrea, l-a înjunghiat cu un briceag", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Galați, comisarul Cristina Tatulici.

Adrian Șerban a fost transportat cu o ambulanță la Spitalul Clinic Județean de Urgențe din Galați, unde se află și acum.

"Lama briceagului i-a perforat victimei plămânul stâng, fără a-i pune viața în pericol. Băiatul este ținut sub supraveghere medicală în Secția de Chirurgie Toracică", a afirmat, miercuri, purtătorul de cuvânt al unității spitalicești, dr. Lucica Grigorică.

Poliția îi cercetează acum pe elevii implicați în acest episod. "Toți cei cinci elevi au fost identificați și sunt cercetați pentru ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice. De asemenea, în funcție de rezultatele examenului medico-legal și de numărul de zile de spitalizare de care va avea nevoie Adrian Șerban, Radu Petrea va fi cercetat pentru vătămare corporală", a spus comisarul Cristina Tatulici.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Decembrie 2011
Stire din Eveniment : Elev înjunghiat în curtea liceului
Vineri, 04 Noiembrie 2011
Stire din Eveniment : Și-a înjunghiat prietenul de pahar
Sâmbătă, 03 Decembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Profesor acuzat că a strâns de gât un elev
Pagina a fost generata in 1.0217 secunde