Anchetă la Aeroportul Băneasa după întâlnirea ratată Dăncilă - Juncker

284
Anchetă la Aeroportul Băneasa după întâlnirea ratată Dăncilă - Juncker - lmpwzyz3ptgwmczoyxnoptg0odnjnzuw-1537271336.jpg

Articole recomandate

Anchetă la Aeroportul Băneasa după întâlnirea eșuată Dăncilă - Juncker! Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a trimis marți Corpul de control la Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), care administrează aeroportul din Băneasa, pentru a verifica dacă experții instituției au respectat procedurile în cazul aterizării avionului președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, au declarat, marți, pentru News.ro, surse oficiale din Ministerul Transporturilor.


Premierul Viorica Dăncilă nu a ajuns, luni după-amiază, la aeroport pentru a-l întâmpina pe președintele Comisiei Europene, care a venit la București pentru a participa la summit-ul Inițiativa celor Trei Mări. Guvernul a susținut că aeronava lui Jean Claude Juncker a sosit mai devreme decât ora anunțată, iar SPP l-a preluat pe acesta de la scara avionului și l-a dus la hotel.


Reprezentanții Executivului au explicat pe larg, într-un comunicat, că Viorica Dăncilă n-ar avea nicio vină pentru gafa de protocol de luni. Guvernul susține că oficialul a ajuns mai devreme pe Aeroportul Băneasa, iar Viorica Dăncilă fusese informată că ora aterizării este 18:30. În comunicat mai scrie că Viorica Dăcilă a plecat de la Guvern la 17:30 și a intrat pe poarta aeroportului la ora 18.00 fix.


Guvernul dă vina pe SPP, care a preluat "în coloană oficială delegația președintelui Comisiei Europene de la scara avionului și a plecat spre hotelul la care urma să fie cazat".


Potrivit unor surse, la cursele aeriene cu demnitari sunt timpi de aterizare preciși, tocmai pentru a nu exista sincope în program. În plus, SPP nu stabilește programul oficialilor, ci asigură doar paza și securitatea acestora. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3317 secunde