Anchetă DNA la ARSVOM: șefa Serviciului Economic, trimisă în judecată!

724
Anchetă DNA la ARSVOM: șefa Serviciului Economic, trimisă în judecată! - xarsvomdna-1641990073.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Constanța au dispus disjungerea unui dosar și trimiterea în judecată a șefei Serviciului Economic, din cadrul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), acuzată că a oferit subiectele pentru un concurs de angajare în cadrul instituției. Este vorba despre Carmen-Nina Anghel, acuzată de comiterea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permitere a accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

„În cursul lunii ianuarie 2019, inculpata Anghel Carmen-Nina, în calitatea menționată mai sus, ar fi pus la dispoziție unei persoane, fără drept, subiectele întocmite pentru concursul organizat de A.R.S.V.O.M. în vederea ocupării unui post de contabil, precum și rezolvarea acestora.

Aceste demersuri ar fi avut ca urmare obținerea, de către persoana favorizată, a unei note finale care i-a permis să obțină postul respectiv”, au arătat procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2364 secunde