€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

AMPLE percheziții la CONSTANȚA și în mai multe județe! PREJUDICIU IMENS: 21.000.000 de euro!

Ştire online publicată Marţi, 09 Octombrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Polițiștii au făcut azi 69 de percheziții în 12 județe și municipiul București, la sediile mai multor firme și locuințele a 56 de persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de peste 21.000.000 de euro statului german. Activitățile se desfășoară împreună cu investigatori fiscali germani din cadrul Autorității Fiscale din Nürnberg Sud - Oficiul de Investigare a Fraudelor Fiscale, scrie romaniatv.net

Potrivit Poliției Române, echipe comune de anchetă compuse din polițiști specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Poliției Județene Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, împreună cu investigatori fiscali germani din cadrul Autorității Fiscale din Nürnberg Sud - Oficiul de Investigare a Fraudelor Fiscale, fac, marți, mai multe percheziții la domiciliile a 56 de persoane bănuite de evaziune fiscală.

Perchezițiile se desfășoară în județele Cluj, Alba, Arad, Argeș, Bihor, Constanța, Hunedoara, Iași, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Tulcea, precum și în municipiul București, la adresele persoanelor bănuite și ale societăților comerciale administrate de acestea. De asemenea, sunt puse în executare 56 de mandate de aducere a persoanelor cercetate în cauză, acestea urmând a fi duse la audieri.

"Persoanele respective sunt bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de evaziune fiscală, fapte comise pe teritoriul statului german, printr-un mecanism de fraudare a plății TVA în cadrul căruia ar fi fost utilizate societăți comerciale de tip firmă fantomă din România, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia și Austria. Practic, ar fi fost achiziționate scriptic autovehicule prin intermediul acestor societăți, evitându-se astfel plata TVA-ului către statul german, însă faptic beneficiarii reali ai achizițiilor ar fi fost persoane fizice din România", arată Poliția Română.

Acțiunea comună a polițiștilor români cu reprezentanții autorităților germane se desfășoară în conformitate cu dispozițiile Convenției cu privire la asistența judiciară reciprocă în materie penală între statele membre ale UE și ale Deciziei-cadru a Consiliului din 13 iunie 2002, prin intermediul biroului național român din cadrul EUROJUST.

Echipa comună de anchetă a devenit operațională la sfârșitul lunii mai a acestui an și a fost constituită cu scopul facilitării efectuării de cercetări penale în dosarele penale aflate în cercetarea Parchetului Nürnberg-Fürth și Parchetului de lângă Tribunalul Cluj, împreună cu polițiștii Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Județene Cluj.

Conform sursei citate, prejudiciul cauzat statului german ca urmare a săvârșirii acestor fapte este de aproximativ 21.300.000 de euro, în cauză urmând a fi dispuse măsuri asigurătorii pentru recuperare.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7409 secunde