Amenzi usturătoare pentru proprietarii care nu își îngrijesc terenurile. Poliția Locală, în acțiune

346
Amenzi usturătoare pentru proprietarii care nu își îngrijesc terenurile. Poliția Locală, în acțiune - amenziusturatoare-1598642039.jpg

Articole de la același autor

Poliția Locală a municipiului Constanța duce o luptă continuă cu proprietarii care nu își îngrijesc terenurile. De la 1 ianuarie 2018 și până în prezent au fost identificate peste 1.200 de terenuri neîngrijite în municipiul Constanța. Proprietarii au fost, inițial, somați să remedieze situația și, dacă nu s-au conformat, au fost sancționați.

"În acești trei ani, agenții noștri au aplicat 438 de sancțiuni din acest motiv. Iar sancțiunile aplicate nu sunt deloc mici: între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoane fizice și între 25.000 și 50.000 de lei pentru persoane juridice, conform OUG 195/2005 art.96, alin.1, pct.10", explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Diana Sobaru.

Potrivit legislației în vigoare, proprietarii de terenuri de pe raza municipiului Constanța trebuie să igienizeze periodic terenurile pe care le dețin. Din păcate, însă, foarte multe terenuri sunt lăsate în paragină sau sunt transformate în locuri de depozitare a deșeurilor inerte. Poliția Locală desfășoară permanent acțiuni de identificare a acestor terenuri insalubre care pun în pericol sănătatea noastră a tuturor și strică imaginea orașului.

Vegetația în exces este o altă problemă cu care se confruntă oamenii legii. Și situația devine și mai gravă când vorbim despre terenurile infestate cu ambrozia, o plantă al cărei polen provoacă alergii severe la oameni. "În ultimii doi ani, în municipiul Constanța au fost identificate 39 de terenuri pe care crește ambrozia și s-au aplicat 17 sancțiuni, conform Legii nr.62/2018. Primăria Constanța depune eforturi constante pentru modernizarea orașului nostru, pentru a păstra Constanța curată, dar și noi, cetățenii trebuie să învățăm să nu mai aruncăm gunoiul la întâmplare, să păstrăm curățenia și să ne îngrijim proprietățile. Apreciem faptul că, în urma campaniilor de informare desfășurate de Poliția Locală, din ce în ce mai multe persoane, atât fizice cât și juridice, au înțeles importanța salubrizării terenurilor pe care le dețin sau le administrează și respectă obligațiile prevăzute de lege", mai spun reprezentanții Primăriei Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4655 secunde