€ 4.7569
£ 5.4424
$ 4.1883

Mai multe ştiri online:

Ambasadorul Palestinei în România, rechemat la Ramallah

Ştire online publicată Miercuri, 16 Mai 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Autoritatea Palestiniană trimite un mesaj diplomatic negativ României, rechemând ambasadorul de la București. Decizia vine în semn de răspuns la poziția țării noastre pe tema mutării ambasadei SUA la Ierusalim.


Ambasadorul Palestinei în România, Excelența Sa Fuad Kokaly, a fost rechemat miercuri dimineața la Ramallah pentru consultări, informează ambasada statului Palestina în România, potrivit Agerpres.

Ambasadorul Fuad Kokaly va părăsi România miercuri seară, potrivit sursei citate.

Autoritatea palestiniană a anunțat miercuri și rechemarea ambasadorilor din Austria, Ungaria și Cehia, care au trimis reprezentanți la ceremonia israeliano-americană de deschiderea a Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim, a anunțat Ministerul de Externe al Autorității Palestiniene, relatează AFP.

Reprezentanții celor patru țări UE au luat parte la ceremonia cu delegația SUA la Ministerul israelian de Externe duminică, cu o zi înainte de inaugurarea Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim.

Decizia președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului și de a transfera ambasada SUA, instalată anterior în Tel Aviv, a ofensat palestinienii.

Forțe israeliene au ucis luni aproape 60 de manifestanți palestinieni și au rănit alți aproximativ 2.500, de-a lungul frontierei dintre Fâșia Gaza, în timpul unor proteste față de inaugurarea la Ierusalim a Ambasadei Statelor Unite în Israel.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7823 secunde