Am pierdut cartea de identitate a mașinii. Ce pot să fac?

617
Am pierdut cartea de identitate a mașinii. Ce pot să fac? - cartevehiculsursarar-1594047794.jpg

Articole de la același autor

Cartea de identitate a vehiculului conține atât datele tehnice, cât și datele proprietarilor anteriori ai vehiculului și este unul dintre cele mai importante documente eliberate de Registrul Auto Român. De aceea, reprezentanții registrului recomandă șoferilor să păstreze acest document într-un loc sigur, pentru a evita pierderea, furtul sau deteriorarea. Totuși, în situația în care aceste evenimente au loc, șoferul trebuie să solicite un duplicat la RAR.

"Operațiunea poate fi solicitată la orice reprezentanță RAR, indiferent de locul în care a fost emisă inițial cartea de identitate a vehiculului, fără a fi necesară o programare prealabilă. Documentele necesare obținerii unui duplicat sunt: cererea pentru activitatea pe care o solicitați la RAR, completată olograf de către solicitant, pe propria răspundere și semnată în fața angajatului RAR care efectuează prestația; actul de identitate al solicitantului, documente care atestă calitatea de deținător legal, precum actul de vânzare-cumpărare, factură, act de adjudecare etc; dacă deținătorul este persoană juridică, este altcineva, este proprietarul, este necesară o împuternicire notarială sau delegație", au transmis reprezentanții RAR.

De precizat că, începând cu data de 16 iulie 2018, în conformitate cu prevederile Legii nr. 109/2018, pentru obținerea duplicatului CIV este obligatorie prezentarea vehiculului la RAR în vederea identificării sale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Iunie 2020
Stire din Eveniment : Programul RAR Constanța de Rusalii
Pagina a fost generata in 0.2734 secunde