Alte medicamente gratuite pentru bolnavi?

145
Alte medicamente gratuite pentru bolnavi? - medicamenteelimnare646-1534230627.jpg

Articole recomandate

Reprezentantul Alianței Pacienților Cronici din România (APCR), Cezar Irimia, afirmă că mai multe medicamente care tratează artrita reumatoidă, limfom Hodgkin, mielomul multiplu, atrita psoriazică, boala Crohn și boala ulcerativă ar trebui introduse în hotărârea de guvern pentru includerea lor în mod gratuit în tratamentul pacienților.


"Nu mi-am format nicio iluzie privind accesul la medicamentele pe care noi le-am reclamat că ar fi trebuit introduse în această hotărâre de guvern, deoarece ele au trecut de evaluarea Agenției Naționale a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale fără niciun fel de criteriu, adică ar fi trebuit să intre necondiționat în această HG. Din păcate, sunt șase patologii care ar fi avut nevoie de aceste medicamente care pot face diferența între viață și moarte, unele dintre ele mult mai ieftine decât cele care se compensează la ora actuală. (...) Avem medicamente, dar nu avem acces, lucrurile sunt neclare în teritoriu. Nu s-a luat nicio măsură în acest sens, de aceea nu avem încredere în politicile existente ale Ministerului Sănătății. Tot o amânare, tot o promisiune iar noi murim cu zile. Sistemul de sănătate este subfinanțat iar introducerea de noi medicamente nu a fost decât o chestiune politică populistă", a declarat Irimia cu prilejul unei dezbateri organizate de Ministerul Sănătății.


Totodată, Cezar Irimia a criticat "lentoarea" în ceea ce privește luarea deciziilor.


"Deciziile vor fi luate cu greutate iar această lentoare a deciziilor nu face decât victime", a spus reprezentantul APCR.
"Aceste medicamente ar fi trebuit introduse în mod necondiționat, cum a decis evaluarea lor la ANMDM. (...) Trebuie să avem acces la aceste tratamente, altfel viața noastră este în pericol", a atenționat Irimia.


Dan Octavian Alexandrescu, secretarul de stat în MS, a precizat că o decizie va fi luată împreună cu reprezentanții CNAS.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5529 secunde