ALOCAȚIILE de stat pentru copii, majorate de la 1 ianuarie 2020

Marţi, 15 Octombrie 2019
379
Alocațiile de stat pentru copii vor fi majorate, de la 1 ianuarie 2020, în ritm cu rata medie a inflației. Decizia a fost luată marți în plenul Camerei Deputaților, for decizional în acest caz. Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. 


Alocațiile de stat pentru copii vor fi majorate în fiecare an odată cu inflația, așa cum au propus mai mulți parlamentari liberali.


Proiectul pentru modificarea Legii nr. 61/1993 a fost depus la Senat pe 11 septembrie 2018, dar a fost respins pe 4 februarie 2019. Cu toate aceastea, proiectul a primit aviz favorabil în Comisa de Muncă, iar marți a fost votat în unanimitate în plenul Camerei Deputaților, care este for decizional. Propunerea liberalilor a primit 242 de voturi "pentru".

Initiațiva legislativă prevede ca alocația pentru copii să se stabilească în raport cu indicatorul social de referință" (ISR).

"Tara noastră se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește sumele cheltuielilor pentru alocațiile destinate copiilor", se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.


Pagina a fost generata in 0.453 secunde