Alina Bica a trimis la Înalta Curte scutire medicală din Costa Rica. Ea cere ca procesul să fie secret

255
Alina Bica a trimis la Înalta Curte scutire medicală din Costa Rica. Ea cere ca procesul să fie secret - alinabica72996600-1519991940.jpg

Articole recomandate

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, a lipsit vineri de la termenul în dosarul "Bica 2", aflându-se încă în Costa Rica. Avocatul ei a prezentat instanței două documente medicale pe care clienta sa i le-a transmis joi noaptea, prin care este motivată absența sa din sala de judecată.

"Tot plecată doamna Bica?", l-a întrebat judecătorul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) pe avocatul acesteia, citează romaniatv.net


Apărătorul fostei șefe a DIICOT a răspuns că situația este aceeași și că a primit de la clienta sa două documente medicale prin care motivează absența sa.

"Este în aceeași situație. (...) Am două documente medicale pe care le-am primit azi noapte (joi noapte, n.r.) de la Alina Bica. Nu sunt traduse. Le-am primit la 1 noaptea, ora noastră. Și am primit o solicitare a doamnei Bica să declarați ședința nepublică pentru justificarea imposibilității de neprezentare, pentru că ar aduce atingere vieții private", a cerut avocatul Alinei Bica magistraților Curții Supreme, punctând că la următorul termen va prezenta și traducerea înscrisurilor.

În acest dosar, procurorii o acuză pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat și reprezentant al Ministerului Justiției în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Agenția Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), ulterior procuror-șef al DIICOT, de câte două fapte de luare de mită, abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului. Tot în această cauză, omul de afaceri Dorin Cocoș este judecat pentru două fapte de trafic de influență și dare de mită, iar fiul acestuia Alin Cocoș, pentru complicitate la trafic de influență și complicitate la dare de mită.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată și pe Ionuț Florentin Mihăilescu, fost consilier al lui Alinei Bica, persoană apropiată lui Alin Cocoș, pentru complicitate la luare de mită (două fapte), și pe Adriean Videanu, la data faptelor acționar la o societate comercială, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 14 iunie 2014, Alina Bica ar fi primit, prin intermediul lui Ionuț Mihăilescu și în cote parți egale cu acesta, un teren în suprafață de 4.425 metri pătrați din Snagov.

"Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Bica Alina Mihaela a dispus-o la data de 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat și de reprezentantă a Ministerului Justiției în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Agenției Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) și care a corespuns interesului inculpaților Cocoș Dorin și Cocoș Alin, în legătură cu dosarul de despăgubire nr.22714/FFCC având ca obiect suma de 377.000.000 euro (dosarul lui Gheorghe Stelian, n.r.)", au scris procurorii în actul de sesizare a instanței.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4239 secunde