Alexandru Rafila: Pandemia de coronavirus ar putea dura doi ani

433
Alexandru Rafila: Pandemia de coronavirus ar putea dura doi ani - ddd-1586621028.jpg

Articole recomandate

Președintele Societății Române de Microbiologi, profesorul Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, că actuala pandemie provocată de noul coronavirus ar putea să se întindă pe o perioadă de doi ani. În opinia acestuia, intensitatea transmiterii va scădea probabil, în anul următor.

Profesorul spune că cel mai important în această perioadă este "să menținem distanțarea socială și să respectăm normele de igienă impuse". "Va trebui să ne obișnuim să respectăm în mod curent unele dintre aceste măsuri, care sunt introduse acum, adică cele referitoare la măsurile igienice și la o anumită distanțare socială, fără să fie exagerate. Eu mă aștept ca această pandemie să dureze circa doi ani de zile. Sigur, cu o scădere a intensității transmiterii probabil în anul următor. Pe de altă parte mă aștept și este posibil să ajungem și la o situație de sezonalitate pentru infecția cu noul coronavirus", a spus Alexandru Rafila la Digi 24.

Rafila mai spune că, în următoarele două săptămâni, capacitatea de testare ar urma să ajungă la 8.000-10.000 de teste zilnic în România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Aprilie 2020
Stire din Eveniment : Klaus Iohannis, mesaj de Paște și Florii
Pagina a fost generata in 2.4293 secunde