Alertă pe mare, pentru găsirea unui velier olandez

169
Alertă pe mare, pentru găsirea  unui velier olandez - velierolandez1-1569769645.jpg

Articole de la același autor

 Acțiune de amploare, în week-end, în largul Mării Negre. Autoritățile române au fost sesizate de Ambasada Austriei de faptul că familia nu reușea să ia legătura cu un cetățean austriac, în vârstă de 71 de ani, aflat la bordul unui velier, care plecase din Sulina către Balcik, în Bulgaria.

Centrul Român de Coordonare Maritimă (MRCC) a alertat autoritățile, respectiv Agenția de Salvare Vieți Omenești pe Mare (ARSVOM) și Garda de Coastă, care au trimis nave în largul mării, în cursul serii de vineri, 27 septembrie. Nava de salvare "Apollo" a plecat în misiune de căutare a velierului, pe mare fiind furtună de gradul 4-5, pentru ca, după câteva ore, în sprijin să plece și nava MAI 2111 a Gărzii de Coastă. Căutările au continuat până sâmbătă, 28 septembrie, în jurul prânzului, cu patru nave românești. Într-un final, velierul sub pavilion Olanda a fost găsit la 40 mile marine travers de Constanța.

"Bărbatul nu a dorit asistență, declarând că poate să asigure guvernarea ambarcațiunii în condiții de siguranță și își continuă deplasarea către Bosfor. De asemenea, având în vedere că puterea de emisie a stației radio este mică, comunicarea cu cetățeanul de la bordul ambarcațiunii s-a efectuat cu dificultate", au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 28 Aprilie 2018
Stire din Social : Plimbări cu velierul pe mare
Pagina a fost generata in 0.9061 secunde