Alertă la Timișoara! Muzicieni trimiși la un control preventiv, după ce au concertat în China

216
Alertă la Timișoara! Muzicieni trimiși la un control preventiv, după ce au concertat în China - ddd-1579725512.jpg

Articole recomandate

Mai mulți artiști ai Filarmonicii Banatul din Timișoara, care au concertat în cadrul unui turneu de 40 de zile în orașul chinez Wuhan, au fost trimiși, la revenirea în țară, de către directorul instituției la un control preventiv la Medicina muncii, relatează Agerpres. "Artiștii Filarmonicii Banatul nu au concertat în Wuhan decât în data de 3 decembrie 2019, când în zona respectivă nu se declarase prezența niciunui virus. După aceea nu au mai trecut prin acel oraș. Dar, preventiv, la întoarcerea lor acasă, am luat măsuri și i-am trimis imediat pe respectivii colegi la Medicina muncii. De asemenea, le-am recomandat ca în următoarea decadă să studieze acasă, într-un fel carantină, să nu mai vină la filarmonică. Noi rămânem în contact cu Direcția de Sănătate Publică, dar până acum nu e semnalată nicio problemă de sănătate a lor", a declarat miercuri seara directorul Filarmonicii Banatul, Ioan Coriolan Gârboni.

De la Filarmonica Banatul au fost plecați în turneul asiatic aproape 20 de artiști, la invitația și pe cheltuiala chinezilor, timișorenii profitând să facă pe parcursul deplasării și o campanie de promovare a Timișoarei 2021 - Capitală Culturală Europeană.

Bilanțul cazurilor de pneumonie asociată unui nou tip de coronavirus apărut în China a crescut miercuri la 444, iar numărul deceselor, la 17 în provincia chineză Hubei, potrivit Xinhua. Virusul din familia SARS, apărut în decembrie anul trecut la Wuhan, în centrul Chinei, a provocat îmbolnăviri în mai multe țări asiatice și chiar în Statele Unite, unde a fost depistat un prim caz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4168 secunde