ALERTĂ LA CONSTANȚA! Marea Neagră, invadată de imigranți

1319
2
ALERTĂ LA CONSTANȚA! Marea Neagră, invadată de imigranți - frontiera-1505295134.jpg
Ieri seară, polițiștii de frontieră constănțeni au detectat o ambarcațiune suspectă în Marea Neagră, la aproximativ 32 mile marine Est Midia, care se îndrepta din apele internaționale spre cele teritoriale românești, țintă confirmată de un elicopter al Ministerului Apărării Naționale, ca fiind o ambarcațiune cu multe persoane la bord. 


Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgență efectuarea unei misiuni cu două nave de intervenție care s-au deplasat spre ambarcațiunea suspectă. Totodată, s-a solicitat sprijinul Marinei Militare care a participat cu o navă de intervenție aflată în zonă. De asemenea, au fost informate, prin intermediul Forumului de Cooperare la Marea Neagră, autoritățile de frontieră bulgare și turce. 


Nava, care a plutit în derivă, a transmis prin sistemul radio mesaje de ajutor, vremea fiind nefavorabilă (vânt puternic, mare de gradul 5). Din datele comunicate, ambarcațiunea avea la bord mai multe persoane care se aflau în pericol. Navele PFR au acționat conform procedurilor internaționale, prin inițierea unei acțiune de tip SAR, pentru a oferi sprijin și asistență navei aflate în pericol. În total au fost identificate 157 de persoane, care au declarat că sunt cetățeni din Iran si Irak, 56 de copii și 101 adulți, care intenționau să ajungă în mod ilegal în țara noastră.


Pentru gestionarea evenimentului alături de Garda de Coastă au participat în sistem integrat și reprezentanți ai următoarelor instituții: Instituția Prefectului Județului Constanța, nspectoratul de Poliției al Județului Constanța, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, Gruparea de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanța, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" Constanța, Inspectoratul General pentru Imigrări, Direcția de Sănătate Publică Constanța, Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, Autoritatea Navală Română - M.R.C.C și Consiliul Județean Constanța.


Comentează știrea

Constanta
13 septembrie 2017
Felicitari!

Un cotidian care se respecta! Prezinta obiectiv stirea si, mai important, nu "fabrica" la comanda articole defaimatoare!

vasile
13 septembrie 2017
migranti

din pacate toate "fortzele" mentionate in articol nu au facut altceva decat sa asiste cum o nava comerciala operata de o firma romaneasca i-au salvat pe migranti. nici garda de coasta, nici marina militara, nici arsvrom nu au facut nimic. sefii de la garda de coasta, a.n.r., marina militara si alte "institutii ale statului" sunt inca pe scaunele lor datorita comandantului si echipajului navei comerciale care a remorcat pe furtuna ambarcatiunea cu cele 167 de suflete la bord. autoritatile au fost si sunt impotente.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.862 secunde