ALERTĂ în Portul Constanţa! Incendiu la o navă din dana 52

571

Articole de la același autor

Echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa au fost solicitate, în urmă cu puţin timp, în Portul Constanţa, unde se pare că a izbucnit un incendiu la o navă. Aceasta se află în dana 52.

Este vorba de un vapor încărcat cu containere, fumul iese de la sala motoare.

Vom reveni cu amănunte.



Potrivit reprezentanţilor ISU, nava este remorcată către cheu. Intervin patru autospeciale de stingere, o autoscară, o autospecială pentru victime multiple, o autospecială de decontaminare şi patru echipaje SMURD. De asemenea, a fost trimisă o autospecială a unei companii private.


UPDATE. În dimineața zilei de luni, 20 septembrie, s-a dat alerta în portul Constanța. Autoritățile din cadrul ARSVOM au fost alertate că pe nava Max, sub pavilion Liberia, încărcată cu containere, a izbucnit un incendiu la sala motoare. Imediat, au fost solicitați pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța. La fața locului au plecat 40 de pompieri, cu mai multe echipaje, misiunea fiind coordonată de col. Cristian Amarandei, șeful ISU, fiind prezent în port și prefectul Constanței, Silviu Coșa.

„În jurul orei 11.00, am fost anunțați de dispeceratul ARSVOM cu privire la faptul că o navă care se afla în acvatoriul danei 52 a portului Constanța a suferit avarii la sala motoare, fiind invadată de fum. Din primele momente, au fost alocate patru autospeciale de stingere, o autocară, o autospecială CBRN, mai multe ambulanțe și autospecială de transport victime multiple, cu un total de 40 de pompieri. Până la ajungerea la mal incendiul a fost stins, ulterior la bord urcând un echipaj de intervenție ISU, care a acționat pentru înlăturarea efectelor negative. Din fericire, nu au existat victime”, au transmis reprezentanții inspectoratului constănțean.

Menționăm că echipajul navei este format din marinari turci și ucraineni, care au intervenit cu dioxid de carbon pentru stingerea incendiului. Nava a fost adusă la mal de două remorchere, iar navigația nu a fost pusă în pericol, au precizat reprezentanții Autorității Navale Române, 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6007 secunde