Alertă după ce 8 cadre medicale au fost infectate cu coronavirus

154
Alertă după ce 8 cadre medicale au fost infectate cu coronavirus - corona2-1588326784.jpg

Articole recomandate

Situație alarmantă la Spitalul din Dorohoi după ce 8 cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus. Este vorba despre 3 medici și 5 asistenți, care, la acest moment, sunt în stare bună.


Autoritățile sunt în alertă, în special din cauza faptului că spitalul unde lucrează aceștia nu este unul suport pentru COVID-19, acolo fiind trimise toate celelalte cazuri grave din oraș.


"În acest moment am testat toți contacții direcți pentru toate cele opt cadre medicale, acum suntem în curs de evaluare a probelor, urmează să avem o ședință cu Comisia pentru Situații de Urgență ca să suplimentăm cu containere pentru a nu mai intra nimeni în spital, să se efectueze un triaj strict al suspecților de COVID. Nu vor intra în spital decât cei care vor avea testările făcute", a declarat Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.


Cât despre modul de contaminare, se pare cei 8 ar fi contractat virusul de la o colegă.


"S-au infectat după ce au intrat în contact cu o colegă care, la rândul ei, a intrat în contact cu un pacient infectat cu COVID. Confirmat pozitiv ulterior, atenție la această precizare!", a adăugat prefectul.


Sursa: antena3


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5815 secunde