ALEGERI PARLAMENTARE. INCIDENTE în secțiile de vot din Constanța

445
ALEGERI PARLAMENTARE. INCIDENTE în secțiile de vot din Constanța - 1-1607251129.jpg

Articole de la același autor



Duminică, 6 decembrie, în  jurul orei 08.10, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari s-au autosesizat despre faptul că pe o rețea de socializare un bărbat a continuat campania electorală, prin aceea că ar fi îndemnat alegătorii să voteze anumiți candidați la Camera Deputaților și a Senatului. Bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.500 de lei, conform Legii nr. 208/2015.


Totodată, în  jurul orei 09.00, polițiști din cadrul Secției 4 au fost sesizați de către președintele unei secții de votare cu privire la existența unui incident electoral. Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un membru al comisiei de votare ar fi înmânat unui bărbat un buletin de vot pentru Camera Deputaților și două pentru Senat, pe care acesta le-ar fi introdus în urnă. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot.
În cursul zilei de duminică, 6 decembrie, 637 de forțe sunt mobilizate pentru asigurarea protecției celor 559 de secții de votare, dintre care: 219 polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, 241 de polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, 93 de jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța, 78 de pompieri din cadrul I.S.U. Dobrogea, precum și reprezentanți de la alte structuri M.A.I..
De asemenea, 210 poliţişti din cadrul I.P.J. Constanța asigură măsurile de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.


Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.
Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, sunt asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 230 de polițiști sunt constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști. Pentru un plus de siguranță, au fost constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune. 


Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Duminică, 06 Decembrie 2020
Stire din Eveniment : Poluare cu păcură în Portul Constanța
Duminică, 06 Decembrie 2020
Stire din Eveniment : S-A VOTAT ÎN ARESTUL POLIȚIEI CONSTANȚA!
Sâmbătă, 05 Decembrie 2020
Stire din Eveniment : Polițist din Constanța, răpus de COVID 19!
Pagina a fost generata in 0.63 secunde