X
X
Mai multe ştiri online:

Alcoolul îi afectează teribil pe șoferi în trafic

Ştire online publicată Vineri, 13 Iulie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
În România, 5% dintre accidentele rutiere mortale sunt produse ca urmare a consumului de alcool, în contextul în care rapoartele Organizației Mondiale a Sănătății înregistrează o rată de 8,7 decese într-un an la 100.000 de locuitori.
În acest context, psihologul Lenke Iuhoș împreună cu Asociația de Psihologie și Siguranță Rutieră – Psihotrafiq, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Cluj și Medicom demarează luni, 16 iulie 2018, începând cu ora 11, la Cluj Napoca, (în parcarea din fața Ștrandului Sun, de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918), campania "Alcoolul la volan este un … accident!", menită să-i informeze și să-i conștientizeze pe șoferi asupra riscurilor la care se expun, atât ei, cât și pe ceilalți participanți la trafic, atunci când se urcă la volan în stare de ebrietate. 


Proiectul de responsabilizare socială face parte dintr-o campanie mai amplă inițiată de o echipă de psihologi și inspectorate de poliție din mai multe județe. În cadrul campaniei, vor fi împărțite de odorizante și stickere cu mesajul "Politicos în trafic"!
Potrivit psihologului Lenke Iuhoș, reacțiile la volan ale șoferilor încetinesc simțitor direct proporțional cu creșterea alcoolemiei Astfel, la o alcoolemie de 0,3 la mie, șoferului i se încețoșează imaginea și nu mai estimează corect distanțele, la o alcoolimie de 0,5 la mie, i se micșorează viteza de reacție și nu mai estimează corect viteza cu care conduce. La o alcoolimie de 0,8 la mie, imaginea scade din claritate cu 10-20%, iar la o alcoolemie de 1,1 la mie, acuitatea vizuală se reduce cu 20-30 de procente, timpii de reacție cresc semnificativ, are tulburări de echilibru, nu poate vorbi coerent și capacitatea de a conducere este serios afectată.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17163 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2856 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Cultură-Educație
Luni, 21 septembrie Foto : Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul 2496 vizite, 0 comentarii Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.553 secunde