Al doilea candidat pentru șefia DNA: procurorul militar Nicolae Lupulescu

130
Al doilea candidat pentru șefia DNA: procurorul militar Nicolae Lupulescu - dna-1535034525.jpg

Articole recomandate

​Procurorul militar Nicolae Lupulescu este cel de-al doilea candidat la funcția de șef al DNA, a precizat ministrul Justiției, Tudorel Toader. Alături de acesta s-a mai înscris, până în prezent, procurorul Paula Tănase, de la Galați.


Procurorul militar Nicolae Lupulescu și-a depus, joi, candidatura pentru funcția de șef al Direcției Naționale Anticorupție.


Generalul-maior Nicolae Lupulescu activează în cadrul Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General din 14 martie 2016, când a fost detajat pentru o perioadă de trei ani.


Și Paula Tănase, procuror în Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați, și-a depus candidatura, în urmă cu câteva zile, pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).


Potrivit calendarului anunțat de ministerul Justiției, lista candidaților care îndeplinesc condițiile legale de participare la selecție și programarea interviurilor se vor afișa la sediul ministerului și se vor publica pe pagina Internet a acestuia pe 29 august 2018, urmând ca procurorii participanți la selecție să susțină, în perioada 03 - 05 septembrie 2018, un interviu cu Tudorel Toader, iar pe 6 septembrie să fie anunțate rezultatele selecției.


Este cea de-a doua campanie de selecție demarată de instituția condusă de Tudorel Toader pentru conducerea DNA, după ce ministrul Justiției a anunțat că niciunul dintre cei patru candidați înscriși în prima rundă nu întrunește condițiile necesare.


Cei patru candidați înscriși pentru postul de procuror-șef DNA și care au fost respinși de Tudorel Toader au fost Florentina Mirică, procuror-șef serviciu la Secția de combatere a corupției din cadrul DNA, Cristian Lazăr, procuror șef adjunct la Secția urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob, procuror șef adjunct al DNA și Elena Grecu, procuror șef serviciu în structura centrală a DNA, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.


Sursa: hotnews.ro




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.464 secunde