Ajutor bănesc și tratamente gratuite, pentru emigranții care cer azil în România

360
Ajutor bănesc și tratamente gratuite, pentru emigranții care cer azil în România - ajutorbanescsitratamenteemigrant-1413708180.jpg

Articole de la același autor

Emigranții salvați, în urmă cu câteva zile, din apele Mării Negre, au cerut azil statului român. Astfel, cei 88 de emigranți, dintre care 24 de cetățeni afgani, 55 irakieni, 5 iranieni și patru sirieni, cu vârste cuprinse între șase luni și 39 de ani, au fost preluați de Serviciul de Imigrări Constanța și urmează să fie cazați în centrul regional pentru emigranți de la Galați.

"Centrul de cazare este un centru cu regim deschis și oferă celor cazați condiții decente de trai și întreținere, precum și spații destinate activităților educative și recreative, în condiții de siguranță", ne-au precizat reprezentanții Inspectoratului General pentru Imigrări.

Pe lângă cazarea într-unul din centrele de cazare, solicitanții de azil beneficiază, potrivit legislației, și de ajutor material, asistență medicală primară și spitalicească de urgență, precum și de tratament gratuit în caz de boli acute sau cronice, acces la piața forței de muncă, la un an de la depunerea cererii de azil.

"De asemenea, copiii beneficiază de alocații de stat și au posibilitatea de a se înscrie la cursul pregătitor de limba română, cu durata de un an, ulterior putând accesa orice formă de învățământ școlar obligatoriu în aceleași condiții ca și minorii cetățeni români", au adăugat autoritățile.

De la începutul anului și până în prezent, România a acordat azil unui număr de 1.170 de persoane, care au solicitat o formă de protecție internațională. Cele mai multe provin din Siria, Afganistan și Irak. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : Tineri prinși cu jointurile în…gură
Sâmbătă, 18 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : Traficanți de arme arestați de DIICOT
Pagina a fost generata in 1.3862 secunde