Ai fost lovit de o mașină? Iată ce trebuie să faci pentru a fi despăgubit

11560
4
În județul Constanța, se petrec, zilnic, accidente rutiere, iar zeci de persoane ajung pe patul de spital cu leziuni mai ușoare sau mai grave. Multe dintre victime nu știu unde să se adreseze și ce trebuie să facă pentru a fi despăgubite. 


Unele dintre victimele accidentelor rutiere consideră că șoferul nu a fost vinovat și, din dorința de a nu-i face rău, renunță la pretenții. Trebuie știut faptul că nu șoferul este cel care plătește despăgubirile în cazul unui accident rutier, ci firma de asigurări. Conducă-torul auto va scoate banii din buzunar numai dacă era băut sau drogat în momentul impactului. Însă, și în acest caz, victima își va primi banii, iar firma de asigurări se va îndrepta ulterior către șofer. 


Asociația Heracleea Despăgubiri Victime, din Constanța, este una dintre firmele care vin în sprijinul celor aflați în suferință. 


"În momentul în care suntem contactați, preluăm cazul. Asta înseamnă că îi învățăm pe oameni care sunt drepturile lor legale. Îi îndreptăm spre Medicina legală, pentru că trebuie să se prezinte într-un termen legal, de 30 de zile. Atunci când victima este spitalizată sau în ghips și nu poate demara toată procedura, poate apela la noi. Avem dreptul să mergem să îi depunem documentele. Totodată, oferim asistență juridică, ceea ce implică asistarea clientului de la început până la sfârșit și ne ocupăm de tot dosarul", a declarat Florina Marcu, juristul Asociației Heracleea Despă-gubiri Victime. 


Inițial, victima nu trebuie să plătească nimic pentru aceste servicii, dar, dacă dorește ca asociația să o reprezinte, va semna un contract, în fața unui notar. 


"Nu cerem bani de la început, pentru că știm cât de greu le este mai ales după ce au un necaz. În momentul în care despăgubim o persoană vătămată, noi luăm un procent din suma pe care o primește la final", a mai declarat Florina Marcu. 


Parte vătămată sau parte civilă 
După producerea accidentului, victima trebuie să se prezinte la poliție pentru a depune certificatul medico-legal, însă trebuie să le ceară anche-tatorilor și un alt document. 


"Din toate cazurile pe care le-am avut, victimele nu știau ce trebuie să facă. Își luau certificatul medico-legal și îl țineau acasă. Ei trebuie să ceară de la Poliție și Anexa 2, cu care se îndreaptă către firma de asigurări. Nu înțeleg de ce polițiștii nu le dau această anexă mereu și de ce nu le explică victimelor care sunt pașii pe care ar trebui să îi urmeze. Dacă nu are peste 90 de zile de îngrijiri medicale, trebuie să depună o adresă la Poliție sau la Parchet, în care să se constituie parte civilă, altfel dosarul se închide. De asemenea, legea spune că o victimă se poate adresa organelor de anchetă până la trei ani de la evenimentul rutier", a adăugat juristul asociației. 


Probleme cu mașinile înmatriculate în alte state? 
Chiar dacă șoferul vinovat are mașina înmatriculată în alt stat, nu este nicio problemă. Asta pentru că firma de despăgubiri colaborează cu cele aflate peste hotare. 


"Nu există niciun impediment, deoarece fiecare are corespondent în țară la noi. Singura problemă este că du-rează mai mult, respectiv 60 de zile ca să primim răspunsul de la Biroul Asigurărilor de Autovehicule din România (BAAR) prin care ne confirmă că polița este valabilă. Nu ar trebui să se sperie nimeni de mașinile înmatriculate peste hotare", a mai spus Florina Marcu. 
Mai mult, chiar dacă șoferul fuge de la locul accidentului, victima este despăgubită de către BAAR. 


Cazuri de peste hotare 
Ultimul caz preluat de Asociația Heracleea Despăgubiri Victime este un accident rutier petrecut în luna mai, în Germania. Cinci români care se deplasau cu un autocar din România au fost implicați într-un grav accident rutier. 


"Părinții unui tânăr de 25 de ani ne-au contactat și ne-au cerut ajutorul. Băiatul lor era grav rănit, iar reprezentanții spitalului unde era internat le-au cerut 10.000 de euro pentru a se asigura că vor plăti costurile operațiilor. Am demarat procedurile, am luat legătura cu firma de asigurări și lucrurile au decurs foarte bine", a mai declarat Florina Marcu. 


Comentează știrea

Puturosu Vasile
27 iunie 2015
Vreau sa castig

Bogdane, eu sunt un baiat serios, nu beau, nu fu..mez, intru in casa devreme (caci daca nu, ma cearta maicamea), mai stiu sa impletesc tarlici, sa crosetez (model 2 pe fata 2 pe dos si bob de orez). Ce zici, am vreo sansa de castig imediat part-time, fu..ll-time ?

Soferul
30 iunie 2015

Corect, daca ai fost lovit pe trecerea de pietoni! Daca e traversare prin loc nepermis, risti sa platesti si daunele aduse masinii (reparatii auto) sau daune conducatorului, daca dinamica accidentului l-a fortat sa ajunga intr-un copac.

apa
11 iulie 2015
oferte

Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]

ben
24 iulie 2015
Indiferent cine...

Firma specializata in publicitate si marketing, cu activitate europeana, cauta colaboratori pentru pozitia de "manager zonal" in vederea extinderii activitatii in toate zonele tarii. Pregatirea in domeniul propriu-zis se asigura gratuit. Nu sunt obligatorii studii universitare. Aveti posibilitatea de a dezvolta si coordona o adevarata afacere la cheie de tip franciza personala, fara nici un cost, fara taxe de inregistrare, fara cotizatii de membru, fara sefi – dvs. fiind singurul dvs. sef, fara nici un risc – deoarece totul este gratis. Totul printr-o activitate part-time, facuta in timpul liber pe langa serviciul pe care, eventual, il aveti in prezent. Cerinte - studii: minim liceul in curs sau absolvit; - nu se cere experienta; - disponibilitate de implicare intr- un domeniu nou; - sa posede un computer conectat la internet; - dorinta de realizare a unui venit pasiv care sa creeze independenta financiara; - ambitie si perseverenta in realizarea telurilor propuse; - spirit de echipa. Beneficii Oferite - implicare in cel mai mare proiect de afacere personala din lume; - conducerea unei veritabile francize personale; - posibilitatea formarii si coordonarii unei echipe proprii si dezvoltarii unei cariere de succes prin managementul acestei echipe; - posibilitatea realizarii intr-o perioada rezonabila de timp (similara duratei unei facultati de exemplu) a unui venit pasiv (venit pentru care nu mai trebuie sa muncesti) de multe mii de euro lunar; - dezvoltare profesionala intr-un sistem foarte bine organizat. Candidatii vor fi informati CORECT si COMPLET pe parcursul unei sesiuni de pregatire profesionala absolut gratuita. Pentru cei interesati sunt rugati sa trimita un e-mail pe adresa: [email protected] cu subiectul "Info"

Articole pe aceeași temă

Vineri, 26 Iunie 2015
Stire din Eveniment : Octogenar lovit de mașină
Joi, 25 Iunie 2015
Stire din Eveniment : Bătrân lovit de mașină
Pagina a fost generata in 0.3552 secunde