Agresorul minorului din Mangalia ajuns în moarte clinică a fost arestat

356
Agresorul minorului din Mangalia ajuns în moarte clinică a fost arestat - arestat2-1581957049.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a minorului de 15 ani, din Mangalia, care a lovit un alt adolescent, pe stradă, iar în urma loviturilor primite victima a ajuns pe un pat de spital, în moarte cerebrală. Astfel, anchetatorii au dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor. Dacă inițial minorul agresor a fost acuzat de vătămare corporală și tulburarea liniștii și ordinii, în prezent acesta este anchetat pentru tentativă de omor și tulburarea ordinii și liniștii publice. Totodată, dosarul a fost mutat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

"Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că la data de 1 februarie 2020, orele 13.30, în timp ce se afla pe B-dul Decembrie din Mangalia, pe fondul unor dispute anterioare, inculpatul minor S.D.M. i-a aplicat mai multe lovituri persoanei vătămate minore I.A.C., producându-i leziuni care i-au pus viața în pericol, prin hemoragie meningo-cerebrală consecutivă unei fisuri de arteră vertebrală dreaptă, pronostic rezervat", au precizat anchetatorii.

"Inculpatul i-a aplicat victimei lovituri puternice cu pumnii, ceea ce a făcut ca victima să se dezechilibreze și să cadă, iar în cădere inculpatul a continuat să îl lovească cu pumnii și picioarele, până când a rămas inconștientă la pământ, fapt ce a dus la tulburarea ordinii și liniștii publice în zona conflictului", au mai precizat procurorii.

Ieri, minorul a fost dus în fața magistraților de la Tribunalul Constanța, care au admis solicitarea procurorilor și au dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile.

De menționat că, încă din primele zile după incident, agresorul a postat pe rețelele de socializare faptul că telefonul lui a fost confiscat de Poliție, dar poate să fie "prezent" pentru că are telefonul tatălui său. Surse apropiate anchetei susțin că minorul provine dintr-o familie dezorganizată, cu probleme financiare și cu alcoolul.

Între timp, victima se află, în continuare, în moarte clinică, în Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Andrei" Constanța. Părinții au făcut demersuri pe la mai multe spitale din țară și de peste hotare, în încercarea de a găsi o soluție pentru salvarea lui. Pronosticul cadrelor medicale este însă unul rezervat. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9413 secunde