Agresive, neatente, nepricepute… Cum sunt șoferițele din Constanța în trafic?

1286
18
Agresive, neatente, nepricepute… Cum sunt șoferițele din Constanța în trafic? - fondcumsedescurcasoferitele-1403110929.jpg

Articole de la același autor

Sunt sau nu femeile adevărate catastrofe în trafic? Polițiștii constănțeni spun că unele șoferițe sunt vitezomane, pe când altele abia se deplasează și încurcă tot traficul. Concluzia: ori polițiștii sunt misogini, ori femeile sunt "belele" la volan.

În ultimii ani, se poate constata o creștere constantă a numărului de persoane care dețin permis auto. Numai în luna mai, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor au fost înregistrați peste zece mii de candidați care au susținut proba practică, sau de conducere, a examenului auto. Dintre aceștia, mai puțin de jumătate au reușit să promoveze.

Oamenii legii spun că femeile sunt mult mai studioase decât bărbații, astfel că se descurcă mai bine la proba teoretică pentru că învață, fiind conștiincioase. Pe de altă parte, bărbații sunt cei care dețin puterea în ceea ce privește conducerea, fiind mai tehnici și stăpânind mașina mai bine. Astfel, doar 40% dintre femeile din Constanța reușesc, la momentul actual, să promoveze proba practică, condusul.

Șoferițele nu se asigură temeinic

Polițiștii constănțeni examinatori spun că șoferițele sunt mult mai agresive în trafic decât bărbații. Printre problemele enumerate de oamenii legii privind conducătoa-rele auto se numără: conducerea cu viteză, neasigurarea la schimbarea direcției de mers.

"Femeile candidat sunt mult mai agresive decât bărbații, au mai mult curaj. Acestea nu se asigură, se bagă aiurea, deși din spate vine un alt șofer, nu apreciază distanța", povestesc oamenii legii.

S-a urcat cu mașina pe… scuar

Oamenii legii au sute de întâmplări haioase care s-au petrecut, de-a lungul timpului, la examenul pentru obținerea permisului auto. Astfel, polițiștii spun că au avut de-a face cu o șoferiță foarte "dibace", care s-a urcat cu mașina pe scuar pentru că… nu l-a văzut.

"Eram în timpul examenului când o candidată s-a urcat cu mașina pe scuarul de pe bulevardul Mamaia. Trebuia să vireze la dreapta, fiind obligatoriu și prin indicator, însă aceasta a luat-o înainte și, într-o fracțiune de secundă, m-am trezit urcat pe scuar", mărturisesc polițiștii.

Dacă nu se dă la o parte… sigur e femeie

Polițiștii constănțeni spun că femeile sunt extremiste când vine vorba despre condus. Ori merg prea încet, ori sunt prea vitezomane.

"În general, ele sunt mai puțin tehnice, ori conducerea este un lucru tehnic, iar mașina este ca o unealtă, pe care trebuie să o stă-pânești. Până la urmă, candidatele reușesc șă își însușească aceste lucruri fără probleme. Însă dacă veți vedea în trafic o mașină care circulă pe a doua bandă foarte încet și fără a se da la o parte, sigur este o femeie", spun, amuzați, oamenii legii.

Femeilor le plac… copacii?

De-a lungul anilor, în județul Constanța, rutieriștii constănțeni au avut de-a face cu sute sau chiar mii de șoferițe care au provocat accidente rutiere. Majoritatea dintre acestea intră cu mașina în pom sau se răstoarnă în afara părții carosabile, din cauza neatenției sau din cauza unor eventuale pericole apărute. Cu alte cuvinte, multe șoferițe nu știu să reacționeze atunci când le apare ceva în cale. Din acest motiv, marea majoritate trag de volan și, în câteva cazuri, această manevră le-a fost fatală. 

Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
noni
19 iunie 2014
51 % femei / 49 % barbati

Sunt soferitele cu capul in nori, la mall, etc, dar NU TOATE ! Sunt si unele care conduc excelent, putine dar pun in fund multi barbati care se cred superiori la volan. Pe de alta parte sunt si o groaza de barbati care nu au nici o treaba cu condusul. In general am observat ca lipseste indemanarea acolo unde nu exista placerea condusului si e mai mare nevoia de a conduce. Pana si sotia mea recunoaste ca unde vezi pe unul ca ace belele in trafic sigur e femeie, buciria mea e ca macar ea conduce excelent. De cand avem permis, eu am avut 4 accidente usoare, tamponari, ea nici unul. Cred ca asta spune totusi ceva.

unu
19 iunie 2014
recomandare...

... asta spune ca ce ai scris e valabil in primul rand pt tine... mergi pe locul din dreapta daca esti "aerian" nu esti nici primul nici ultimul barbat care nu e facut sa conduca...ti-o spune unul care in 20 de ani (amator categ B, ce-i drept) nu are tamponari la activ... in ultimul an, femeile sunt din ce in ce mai agresive in trafic,nesimtite dtpdv...indemanarea stiti toti cum e la femei, cand le vezi ca iti taie fata cu o mana pe tel la ureche si una pe volan, iti vine sa o scoti din masina de par !

Răspuns la: 51 % femei / 49 % barbati
Adăugat de : noni, 19 iunie 2014
Sunt soferitele cu capul in nori, la mall, etc, dar NU TOATE ! Sunt si unele care conduc excelent, putine dar pun in fund multi barbati care se cred...
eu
19 iunie 2014
penibil

noni, tu confunzi stiinta cu norocul. Faptul ca ea nu a avut niciun accident nu inseamna ca si conduce "excelent". Poate ca se numara printre cele care n-au atins masina dar au provocat un accident intre altii. Cum? Incercand s-o fereasca pe 'excelenta' sa..... Noi stim cu ce repercusiuni se lasa o parere mai obiectiva din partea unora ca tine, dar poti scrie sub alt nume, astfel incat sa nu fii prins de 'excelenta' sa. A, si inca ceva, EU nu ma numar printre cei care se cred superiori la volan, ci doar printre cei necajiti si vanati in trafic de 'excelentele' lor ....asa cum iti place tie sa le spui....ca pt restul lumii tot PROASTE se vor numi, deci ma numar printre cei care in 23 de ani de conducere si peste 500.000 km ca amator singurele accidente suferite (7) mi-au fost produse de femei. Dar, sunt sigur, ca printre ele nu se afla si cea care conduce 'excelent' si care iti ofera tie un asa complex de inferioritate.

Răspuns la: 51 % femei / 49 % barbati
Adăugat de : noni, 19 iunie 2014
Sunt soferitele cu capul in nori, la mall, etc, dar NU TOATE ! Sunt si unele care conduc excelent, putine dar pun in fund multi barbati care se cred...
admirator
19 iunie 2014
se pare ca aveti dreptate

daca va uitati si la accidentele pe zebra, tot femeile conduc detasat. Cauzele sunt multiple (pornind de la modul de educatie). Una din ele e corect enuntata in articol: nu pot aprecia corect distantele (si vitezele). Asta nu e o hiba sexista. Si copiii mici (de ambe sexe) au aceeasi problema. (Vedeti cati copii sunt calcati anual, pentru ca nu pot aprecia corect distanta fata de vehicolul in mers si viteza acestuia.) Diferentierea vine de la faptul ca adolescentii joaca multe jocuri cu obiecte in miscare (fotbal, baschet, volei etc.) si isi corecteaza aceasta dfeficienta, in timp ce fetele evita asa ceva. Concluzia ar fi ca fetele sa fie obligate sa joace fotbal, baschet, volei, handbal, de la 9 ani... Este in interesul lor. Cu viteza... e alta problema. Tine de caracterul lor (unele vitezomane, altele adormite...) si e mai greu de schimbat. Dar macar aprecierea corecta a distantelor si vitezei obiectelor din jurul lor de s-ar corija (plus dezvoltarea vederii periferice, simultan) ar fi un castig. Si asta poate fi indreptata fara a jigni, ofensa pe nimeni. Depinde doar de programul scolar al fetelor! Si de atenta indrumare a parintilor si profilor de sport.

noni
19 iunie 2014
inca unul

Inca unul care nu stie sa raspunda decat cu nesimtire. Aerian nu am fost niciodata, am spus ca am fost implicat in accidente nu ca am fost vinovat pt ele, cine e aerianul acum ? Cat despre condus si eu am cam tot atatia ani de vechime unde mai pui ca sunt si instructor auto. Ti se pare mai avizata interventia mea acum ? Nu inteleg de ce toate raspunsurile la comentarii se fac cu mitocanie ? Dar cand vezi cate un barbat praf la volan, de ce iti vine sa-l scoti din masina ? Ca pe femei am inteles, le scoti de par. Condusul e o abilitate care se poate educa, daca vrei si daca te atrage.

Răspuns la: recomandare...
Adăugat de : unu, 19 iunie 2014
... asta spune ca ce ai scris e valabil in primul rand pt tine... mergi pe locul din dreapta daca esti "aerian" nu esti nici primul nici ultimul...
noni
19 iunie 2014
chiar esti penibil

Sper doar ca remarca ta nu se doreste o jignire la adresa sotiei mele, ar fi o mare nesimtire din partea ta. Printre "excelentele" despre care vorbesti cu atata amar se numara si persoane din familia sau anturajul tau ? Ca sa ne ferim si noi de ele. Deduc astfel ca esti doar un mitocan cu 500 000 km la bord din genul care tine femeia langa el, doar pt ca ii trebuie o menajera in casa si pe una care sa ii creasca eventual copiii, ca oricum nu e buna de altceva, nici macar condusul masinilor pe strada. Sunt mai impulsive dar sunt uneori mai atente la volan. Sa cautam si statistici in acest sens, poate ne ajuta. Cum de ai ajuns tu sa fi vanat in trafic ? Sa faci TOATE soferitele PROASTE, e o declaratie in sine, despre caracterul tau si sentimentul evident de superioritate.

Răspuns la: penibil
Adăugat de : eu, 19 iunie 2014
noni, tu confunzi stiinta cu norocul. Faptul ca ea nu a avut niciun accident nu inseamna ca si conduce "excelent". Poate ca se numara printre cele...
noni
19 iunie 2014
unde sunt femeile ?

Am ramas singurul aparator al femeilor ? Unde sunteti doamnelor ? Momentan, ne certam noi barbatii intre noi...pentru voi, ca de obicei...

eu
19 iunie 2014
tot penibil esti

1. Nu le-am facut eu PROASTE pe toate soferitele. Unele , mai lucide, o recunosc chiar ele. Restul se deduc din statistica referitoare la accidfentele stupide, haioase, idioate, pe care le produc ele. Repet d-nul "INSTRUCTOR", statistica o spune, ....daca nu gasesti acele statistici, poate gasesti pe net filmuletze cu asa ceva....si nu putine. 2. Cand am spus proaste nu m-am referit la gradul lor de inteligenta sau IQ-ul lor (asta daca stii ce este) ci m-am referit doar la calitatea actului de conducere in sine, ceea ce e cu totul altceva. Dar neuronul obosit pe care-l mai posezi nu te-a ajutat sa-ti dai seama de asta. 3. Cand m-am referit la 'excelentele' lor nu am ras de nevasta-ta...observa ca am folosit pluralul.... Si , DA, m-am referit si la persoanele feminine din anturajul meu care nu sunt cu nimic mai prejos decat cea/cele dinn anturajul tau. Dar, cu siguranta, realizeaza nivelul lor si se folosesc limitat de volan . 4. Daca erai INSTRUCTOR AUTO poate iti dadeai si numele real sa stim si ca sa venim si noi la tine cu acele persoane din anturajul nostru pe care sa le aduci la nivelul de "EXCELENTA". .....dar tu nu......EGOISTULE...... 5. Eu nu am sustinut ca sunt vanat in trafic ci doar ca NU am produs niciun accident fiind lovit de 7 ori de niste EXCELENTE carora le-am iesit in cale. 6. Repet , eu nu am vrut sa jignesc pe nimeni. TU DA. Dar acum realizez ca esti PREA PROST ca sa intelegi diferenta intre ironie si jignire. Pana si un BOU ar intelege asta dar tu in PROSTIA ai depasit demult etapa de BOU CU BASCA.

Răspuns la: chiar esti penibil
Adăugat de : noni, 19 iunie 2014
Sper doar ca remarca ta nu se doreste o jignire la adresa sotiei mele, ar fi o mare nesimtire din partea ta. Printre "excelentele" despre care...
noni
19 iunie 2014
hai ca...

Esti din ce in ce mai arogant, faci prea mult pe intelectualul, ai devenit nesimtit si insipid, ma plictisesti. Si nu mai folosi atatea majuscule si ghilimele, ca nu ti se fac comentariile mai inteligente.

Răspuns la: tot penibil esti
Adăugat de : eu, 19 iunie 2014
1. Nu le-am facut eu PROASTE pe toate soferitele. Unele , mai lucide, o recunosc chiar ele. Restul se deduc din statistica referitoare la...
Carmen
19 iunie 2014
Soferi romani

Comentarii de barbati romani. Slava Domnului ca in prostia si inteligeta mea de femeie nu m-am casatorit cu unul din specia "barbat roman". Nu de alta, dar gradul vostru de inteligenta, faptul ca o casatorie imlica si copii, as fi stricat neamul vostru de inteligenti si priceputi. Accinentele mortale de care ziarul din Costanta este plin nu sunt cauzate de femei, dar ce mai conteaza, inportant e sa mancam cacat de femei. Nu uitati ca mamele si fetele voastre tot femei sunt. Despre tine Noni, mi-ar placea sa te cunosc si sa-ti cunosc familia. Putini barbati de genul in Romania, din pacate. Iar pentru restul de "barbati": va rog, dati-va cu parerea, nicio grija, stiu la ce sa ma astept din partea voastra.

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5188 secunde