Agent de poliție condamnat la închisoare pentru mai multe infracțiuni

Marţi, 30 Ianuarie 2018, 18:49
403
Un agent de poliție din județul Tulcea a fost condamnat la închisoare, după ce a recunoscut că a săvârșit mai multe infracțiuni, printre care și cele de luare de mită și instigare la mărturie mincinoasă, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Direcția Generală Anticorupție (DGA).


În anul 2013, agentul de poliție, angajat la postul din comuna Luncavița, și-a folosit autoritatea de angajat al Poliției pentru sancționarea la regimul circulației rutiere a unui tulcean iar apoi i-a pretins acestuia o mașină de lemne de foc pentru a anula sancțiunea.


"Cu toate că agentul a primit mita solicitată, acesta a înaintat documentele de constatare conform procedurilor. Pe parcursul cercetărilor efectuate în cauză, J.A. l-a convins pe colegul său de muncă să declare în favoarea sa modul în care s-au petrecut faptele. Tot în cursul anului 2013, cu ocazia cercetărilor privind o reclamație de furt, agentul de poliție a săvârșit infracțiunea de purtare abuzivă față de o altă persoană", se menționează în comunicatul DGA.


Ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Tulcea, sub coordonarea procurorului de caz, au desfășurat diverse activități procedurale de instrumentare a probatoriului, iar pe data de 26 ianuarie 2018 agentul de poliție acuzat și-a recunoscut vinovăția.


În baza acordului de recunoaștere a vinovăției admis de Tribunalul Tulcea, el a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani și 10 luni cu aplicarea disp. art. 91 din C.pen. privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilirea unui termen de supraveghere de 3 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită, purtare abuzivă și instigare la mărturie mincinoasă. 


Pagina a fost generata in 0.6096 secunde