Agent de poliție condamnat la închisoare pentru mai multe infracțiuni

436
Agent de poliție condamnat la închisoare pentru mai multe infracțiuni - arestat-1517330943.jpg

Articole recomandate

Un agent de poliție din județul Tulcea a fost condamnat la închisoare, după ce a recunoscut că a săvârșit mai multe infracțiuni, printre care și cele de luare de mită și instigare la mărturie mincinoasă, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Direcția Generală Anticorupție (DGA).


În anul 2013, agentul de poliție, angajat la postul din comuna Luncavița, și-a folosit autoritatea de angajat al Poliției pentru sancționarea la regimul circulației rutiere a unui tulcean iar apoi i-a pretins acestuia o mașină de lemne de foc pentru a anula sancțiunea.


"Cu toate că agentul a primit mita solicitată, acesta a înaintat documentele de constatare conform procedurilor. Pe parcursul cercetărilor efectuate în cauză, J.A. l-a convins pe colegul său de muncă să declare în favoarea sa modul în care s-au petrecut faptele. Tot în cursul anului 2013, cu ocazia cercetărilor privind o reclamație de furt, agentul de poliție a săvârșit infracțiunea de purtare abuzivă față de o altă persoană", se menționează în comunicatul DGA.


Ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Tulcea, sub coordonarea procurorului de caz, au desfășurat diverse activități procedurale de instrumentare a probatoriului, iar pe data de 26 ianuarie 2018 agentul de poliție acuzat și-a recunoscut vinovăția.


În baza acordului de recunoaștere a vinovăției admis de Tribunalul Tulcea, el a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani și 10 luni cu aplicarea disp. art. 91 din C.pen. privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilirea unui termen de supraveghere de 3 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită, purtare abuzivă și instigare la mărturie mincinoasă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0503 secunde