Afaceristul grec Panayotis așteaptă verdictul judecătorilor

682
Afaceristul grec Panayotis așteaptă verdictul judecătorilor - vassospanayotis-1317759239.jpg

Articole de la același autor

Ieri, magistrații de la Tribunalul Constanța au finalizat cercetarea judecătorească în dosarul în care un afacerist constănțean, de origine greacă, Vassos Panayotis, a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța pentru încălcarea legii copyright-ului. Magistrații au primit la dosar și ultima probă de care aveau nevoie pentru a se lămuri dacă bărbatul se face vinovat de cele spuse de procurori în rechizitoriu ori nu. Este vorba de rezultatul constatării tehnico-științifice efectuate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor la solicitarea instanței pentru a se lămuri dacă Vassos avea sau nu licență pentru programele Microsoft instalate pe calculatoarele firmei sale. În ultimul cuvânt, cetățeanul grec s-a declarat nevinovat, iar judecătorii au amânat pronunțarea în speța de față pentru data de 10 octombrie.
Vassos Panayotis este acuzat că la societatea pe care o administra, de pe b-dul Tomis, din Constanța, ar fi deținut 16 calculatoare pe care avea instalate mai multe programe fără licență.
El a recunoscut, ulterior, în fața judecătorilor, că nu avea licențe la toate programele, dar că încerca să intre în legalitate în momentul în care a fost "călcat" de polițiști.
De asemenea, el ar fi investit 40.000 de euro pentru a cumpăra licențe la diferite programe, dar recunoaște că e posibil să nu fi avut pentru toate. Totodată, el a spus că unele programe care au fost descoperite fără licență ar fi putut să fie instalate pe calculatoare de către angajații săi, fără ca el să cunoască acest lucru.
Afaceristul grec a dat de înțeles că societățile sale nici nu ar avea de unde să acopere prejudiciul, pentru că, în prezent, sunt în lichidare judiciară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4337 secunde