Afacerist trimis în judecată pentru un prejudiciu de peste un milion de euro

194

Articole de la același autor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Florin Daniel Mereuță, administrator al SC Media Star General SRL Constanța, pentru comiterea a trei infracțiuni de evaziune fiscală, folosirea cu rea credință a creditului societății și transmiterea fictivă a părților sociale sau a acțiunilor deținute într-o societate comercială în scopul sustragerii de la urmărirea penală ori în scopul îngreunării acesteia.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA Constanța, în perioada aprilie 2007 – februarie 2008, Florin Daniel Mereuță, administrator de drept al firmei amintite, ce are ca obiect de activitate comerțul cu cereale, în scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale către stat, nu a înregistrat în contabilitatea firmei toate veniturile realizate și, concomitent, a înregistrat cheltuieli care au avut la bază operațiuni comerciale fictive.

Într-un asemenea mod a fost prejudiciat bugetul de stat cu suma de 4.497.082 lei, echivalentul a 1.245.660 euro, reprezentând impozit pe profit și TVA.

Procurorii mai spun că, în luna aprilie 2007, Florin Daniel Mereuță le-ar fi declarat reprezentanților Registrului Comerțului, în mod fictiv, stabilirea sediului social la o adresă la care firma nu a funcționat niciodată, în scopul de a se sustrage de la efectuarea controalelor financiare fiscale.

Totodată, anchetatorii au mai stabilit că Mereuță a folosit în interes personal și contrar intereselor legale ale firmei sale peste 10 milioane de lei, încasată din valorificarea de mărfuri și prestarea de servicii către partenerii comerciali.

Mai mult decât atât, la data de 2 februarie 2008, Mereuță, în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, a cesionat către o altă persoană, în mod fictiv, părțile sociale deținute în cadrul "Media Star General" SRL Constanța.

Dosarul a fost trimis pe rol magistraților de la Tribunalul Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4502 secunde