Condamnat la patru ani de pușcărie pentru o evaziune fiscală de aproape trei milioane de euro

Afacerist constănțean ridicat de la Râșnov în baza unui mandat de arestare emis în lipsă de Tribunalul Constanța

3386
Afacerist constănțean ridicat de la Râșnov în baza unui mandat de arestare emis în lipsă de Tribunalul Constanța - 9c7b49fbbbdf5064fdc1d4f06ab4b72c.jpg

Articole de la același autor

În urmă cu două zile, un bărbat cercetat penal și condamnat de Judecătoria Constanța la patru ani de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și uz de fals în formă continuată a fost arestat de Tribunalul Constanța în baza unui mandat de arestare emis în lipsă la data de 11 martie a.c.
Este vorba de Ștefan Caculea, în sarcina căruia s-a reținut că, în cursul lunii noiembrie 2007, a înființat SC Step Construct SRL Constanța, stabilind în mod fictiv sediul social, prin folosirea de înscrisuri contrafăcute, în scopul evident de a împiedica efectuarea verificărilor financiare și fiscale. Totodată, Caculea s-a sustras de la plata obligațiilor datorate bugetului general consolidat al statului, în cuantum total de 9.224.711 lei (echivalent a 2.819.462 de euro), reprezentând impozit pe profit și TVA, prin neevidențierea în contabilitatea societății a veniturilor obținute din activitatea desfășurată în cursul anului 2007, în concret din comercializarea de cereale către SC Grafiti Trading SRL și SC Pasagris & Trade Impex SRL Constanța.
Sumele obținute din vânzarea mărfurilor au fost ridicate în numerar, personal de către inculpatul Ștefan Caculea, pe baza unor borderouri de achiziții de la persoane fizice, completate cu date nereale, din conturi bancare ale SC Step Construct SRL Constanța deschise la BRD - Grup Societe Generale - Sucursala Constanța și Reiffeisen Bank - Sucursala Constanța.
Caculea a fost condamnat de Judecătorie la patru ani de închisoare cu executare și obligat la plata de daune materiale în valoare de 9.244.711 lei, la care trebuie calculate dobânzi și penalități începând cu data de 22.11 2007. Aceeași instanță de judecată a dispus să se pună sechestru pe toate bunurile lui Caculea, dar și ale SC Step Construct SRL, al cărui patron era. Sentința prin care a fost condamnat Caculea a fost atacată cu apel atât de DNA, cât și de inculpat și Statul Român prin ANAF.
Ieri, în fața judecătorilor instanței de apel, respectiv Tribunalul Constanța, Caculea a recunoscut că este vinovat și că s-a sustras de la efectuarea urmăririi penale. El a spus că intenționa însă să se prezinte la primul termen stabilit pentru judecarea apelului, respectiv la data de 1 aprilie. Numai că judecătorii de la Tribunal, aflând că el se află la Râșnov, au emis un mandat de arestare pe numele său, în baza căruia, în urmă cu două zile, a fost arestat, Caculea venind astfel la Constanța mai repede decât își planificase.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.401 secunde