Afacerist constănțean arestat în lipsă

276
Afacerist constănțean arestat în lipsă - 24ianuarieevaziunefiscala-1390584238.jpg

Articole de la același autor

Acționând în baza Programului "ANTIFRAUDĂ" și sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, ofițerii Serviciului Investigarea Fraudelor au documentat activitatea infracțională a lui Nicolae Dănuț Pruiu, de 38 de ani, din Cobadin.
Potrivit oamenilor legii, în perioada 2008-2010, bărbatul, în calitate de administrator al unei societăți a efectuat mai operațiuni comerciale pe teritoriul României, fără a le înregistra în contabilitate și fără a depune la organul fiscal teritorial declarații și bilanțuri fiscale.Astfel, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în sumă totală de 5.369.064 lei reprezentând impozit pe profit și T.V.A.
Bărbatul este acuzat că în aceeași perioadă, cel în cauză a folosit cu rea credință creditul societății, transferând nejustificat din conturile societății în contul personal suma totala de 7.083.796 lei, ulterior retrăgând în numerar suma totală de 6.754.235 lei. 
De asemenea, a mai ridicat nejustificat din conturile societății și suma totala de 1.610.237 lei prin transferurile ilegale din contul societății în contul personal și prin retragerile nejustificate de numerar din contul societății, existand indicii temeinice de spălare a sumei de 8.694.033 lei. 
Tot din cercetări a mai rezultat faptul că, la data de 31.05.2010, acesta a cesionat fictiv părțile sociale ale societății, către o altă persoană(om al străzii), fără să îi predea documentele de constituire și funcționare precum și actele contabile ale societății, urmărind astfel sustragerea de la urmarirea penală, prin plasarea acestuia ca administrator al societății.
Polițiștii în cercetează sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de spălare de bani, folosirea cu rea credință a creditului, transmiterea fictivă a părților sociale și evaziune fiscală în formă agravantă.
Întrucât se sustrage cercetărilor, s-a solicitat instanței de judecată arestarea preventiva a acestuia în lipsă, solicitare admisă de Tribunalul Constanta, pentru o perioadă de 30 de zile. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4408 secunde