Afacerist chinez, anchetat pentru delapidare

224

Articole de la același autor

Un cetățean chinez, administrator al unei societăți comerciale, este cercetat de polițiști, fiind suspectat că a înregistrat în contabilitate facturi pentru prestări servicii neefectuate în realitate, creând un prejudiciu de aproximativ 800.000 de lei.

Ofițerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău au început urmărirea penală împotriva unui cetățean chinez, în vârstă de 43 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare.

Bărbatul este suspectat că, în calitate de administrator al unei societăți comerciale ce avea ca obiect de activitate importul de articole de îmbrăcăminte, în perioadele august-octombrie 2007 și februarie-aprilie 2008, a dispus înregistrarea în contabilitate a șapte facturi fiscale în valoare totală de 1.831.411 de lei, emise de o firmă din Giurgiu și a patru facturi fiscale în valoare totală de 881.296 de lei, emise de o societate din Constanța, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Toate aceste facturi reprezentau prestări servicii de transport auto și aprovizionări cu cămăși, operațiuni comerciale ce nu au fost realizate în realitate, iar suma totală de 2.712.707 lei a fost virată, fără drept, în conturile celor doi agenți economici din Giurgiu și Constanța.

Prin înregistrarea în contabilitate a celor 11 facturi fiscale, societatea comercială a diminuat masa impozabilă și s-a sustras de la plata impozitului pe profit și T.V.A. datorate bugetului consolidat al statului, în valoare de 797.856 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6861 secunde