Afaceri necurate în agricultură! Cum "storceau" bani necuveniți de la APIA

533
Afaceri necurate în agricultură! Cum
Procurorii din cadrul DNA Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Alexandru și Gheorghe Radu, pentru declarații false și complicitate la declarații false, fals și complicitate de fals în înscrisuri în formă continuată, instigare și complicitate la fals intelectual în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anilor 2012-2016, Alexandru Radu, în calitate de asociat unic în cadrul "PFA Radu Alexandru Agricultură", beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) mai multe documente ce conțineau aspecte necorespunzătoare adevărului, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru o suprafață de teren de 6,4 ha pe care nu o deținea în realitate.

Prin acțiunile sale, inculpatul a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile, în valoare de 499.710 lei, sunt de părere procurorii. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 130.917 lei. În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor terenuri ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9416 secunde