Afaceri murdare cu hoteluri de pe litoral. DNA a intrat pe fir

1814
4
Afaceri murdare  cu hoteluri de pe litoral. DNA a intrat pe fir - anchetatadnapromiteaconcesionare-1399482550.jpg

Articole de la același autor

Fosta vicepreședinte a Ligii Transportatorilor din România, Ioana Călin, a fost trimisă în judecată, ieri, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, fiind acuzată că a primit un milion de lei de la două persoane, cărora le promisese ajutorul pentru a concesiona trei hoteluri, pe litoral și pe Valea Prahovei.

Procurorii DNA o acuză pe Ioana Călin de trei infracțiuni de trafic de influență și două infracțiuni de spălare bani. Potrivit anchetatorilor, în 2008, inculpata care la acel moment era vicepreședinte al Ligii Transportatorilor din România, "a pretins și a primit de la doi denunțători suma de 1.000.000 lei (aproximativ 225.000 euro), cu promisiunea că, prin relațiile pe care le are la Ministerul Turismului, le va facilita obținerea în concesiune, pe o perioadă de 49 ani, a unor hoteluri situate pe litoralul românesc (hotelurile Histria din stațiunea Mamaia și Selena din stațiunea Saturn) și pe Valea Prahovei (hotelul Belvedere situat pe Valea Prahovei, în zona stațiunii Predeal)".

Cu banii obținuți, inculpata a cumpărat în anii 2011 și 2013, pe numele părinților săi, două imobile situate în județul Sibiu: un teren de 220 mp și casă de locuit, dobândite în schimbul sumei de 200.000 lei, în comuna Șelimbăr și un teren de 234 mp și casă de locuit, în schimbul sumei de 25.000 euro, în orașul Cisnădie. "Cercetările efectuate au evidențiat că inculpata, în perioada 2008-2014, nu a obținut venituri legale", au adăugat anchetatorii.

Anul acesta, pe 12 martie (dată la care față de inculpată fusese pusă în mișcare acțiunea penală pentru cele două infracțiuni de trafic de influență comise în anul 2008), un alt denunțător a sesizat faptul că, în contextul unei întâlniri pe care a avut-o cu inculpata Ioana Călin, în aceeași zi, aceasta din urmă i-a promis că, în baza relațiilor pe care le are la nivelul autorităților locale și Guvernului, firma denunțătorului va câștiga o licitație privind o lucrare de extindere a rețelei de canalizare și colectare în orașele Azuga, Bușteni și Sinaia, din județul Prahova, al cărei beneficiar este Hidro-Prahova SA. Pentru acest "serviciu", inculpata i-a pretins denunțătorului un procent de 2% din suma de 55.242.226 lei (valoarea lucrării), reprezentând aproximativ 1.110.000 lei, din care, în câteva zile, trebuia să-i achite un avans, în valoare de 15.000 euro.

La data de 21 martie, la insistențele inculpatei, pentru primirea unui avans din suma totală pretinsă anterior, denunțătorul s-a întâlnit cu aceasta într-un restaurant din județul Brașov. De aici, cei doi s-au deplasat la un birou notarial unde, în contextul întocmirii unui act fictiv de împrumut, inculpata a primit suma de 7.500 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În cauză s-a dispus sechestru asigurător asupra imobilului în care locuiește inculpata, situat în orașul Cisnădie, județul Sibiu, dobândit pe numele tatălui inculpatei. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.

Comentează știrea

hermes 2013
19 mai 2014
hermes 2013

hermes twilly online Stiri Eveniment : Afaceri murdare cu hoteluri de pe litoral. DNA a intrat pe fir | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online hermes 2013 http://www.deandesign.com/images/females-stars-with-hermes-bags-austria-kelly-bags.asp

hermes handbags new zealand
19 mai 2014
hermes handbags new zealand

hermes bag blog Stiri Eveniment : Afaceri murdare cu hoteluri de pe litoral. DNA a intrat pe fir | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online hermes handbags new zealand http://www.deibjerg.com/norway-hermes-birkin-tasche-online-9-3.asp

MBT Goti Women Black Shoes
4 iunie 2014
MBT Goti Women Black Shoes

mbt shoes size chart Stiri Eveniment : Afaceri murdare cu hoteluri de pe litoral. DNA a intrat pe fir | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online MBT Goti Women Black Shoes http://www.grandemask.com/mbtoutlet/mbt-shoes-men.asp

MBT Panda Shoes
7 iunie 2014
MBT Panda Shoes

mbt shoe repair usa Stiri Eveniment : Afaceri murdare cu hoteluri de pe litoral. DNA a intrat pe fir | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online MBT Panda Shoes http://www.xunhuanet.com/mbt-shoes/discount-mbt-shoes-uk.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9476 secunde