"Afaceri" cu droguri, la Constanța. Rețeaua, destructurată de DIICOT

1420
3
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Constanța au reținut 24 de persoane specializate în trafic cu substanțem cu proprietăți psihoactive (etnobotanice și canabis). Persoanele făceau parte din mai multe grupări infracționale. 


Este vorba despre Ismail Aidar-Selvis, Suliman Molis, Suliman Ghiulgean, Suliman Sevghilim, Șaip Omer, Șaip Steluța, Șaip Sibelgean, Suliman Iuliana, Suliman Ager, Stoica Gheorghe, Stoica Romel, Cramarenco Florin, Macovei Florentin, Samson Marian-Claudiu, Zlate Papina, Popa Roberto-Gino, Fătu Adrian, Ghezolu Erdal, Ghezolu Ghiulgean, Gorovei Sebastian Andrei, Alez Orhan, Iovițu Cornel-Dan, Regep Ezgean și Mustafa Emine. 


Potrivit procurorilor, începând cu anul 2017, inculpații erau membri ai unor grupuri infracționale care au funcționat pe baza relațiilor generate de interese financiare, de rudenie ori conviețuire și au creat rețele de distribuție în Constanța, Medgidia, Năvodari și Cernavodă. Substanțele cu proprietăți psihoactive erau vândute către numeroase persoane, în special tineri și adolescenți. 


"În urma cercetărilor efectuate, au fost identificate, în mai multe locații din orașele menționate, așa-zise «centre» de distribuție a substanțelor cu proprietăți psihoactive, fiind identificați inculpații, majoritatea cunoscuți pentru preocupările infracționale manifestate de-a lungul timpului, cu pregătire educațională precară, fără loc de muncă", arată procurorii DIICOT, în cadrul unui comunicat de presă. 


În total, au fost efectuate un număr de 42 de percheziții domiciliare pe raza municipiilor Constanța, Medgidia și a orașelor Năvodari și Cernavodă, ocazie cu care au fost identificate și ridicate peste două kilograme de substanță vegetală și pulverulentă, peste 1.200 de pliculețe pentru ambalarea substanțelor în scopul punerii în vânzare, 2.260 de euro, 1.750 de dolari, 7.956 de lei, 17 telefoane mobile, un cântar electronic, două dispozitive pentru fumat, două pipe artizanale, trei grindere, 2.740 de țigarete despre care există suspiciunea ca provin din contrabandă, arme albe, bijuterii. 


În cauză, au fost indisponibilizate sume de bani și un autoturism de lux în vederea dispunerii măsurii sechestrului asigurator. Inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. 


Acțiunea a fost realizată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, precum și cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Constanța și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. 


Comentează știrea

Ion
19 ianuarie 2018
..

Numai nume de suedezi...

Om bucuros
19 ianuarie 2018
Bv politiei romane!!

25 de ani in puscarie cel putin..sincer i-as impusca in cap pe rand legati sa vada ca le vine randul gunoaieleor astea!! Nenorocesc o gramada de idioti tineri care cumpara moartea de la colturi..sa le ia foc casa cu ei inauntru mortii lor de tzigani imputziti

Realist
19 ianuarie 2018
anul 2008 guvernul romaniei

Nu va este rusine ma manipulatorilor sa acuzati micii distribuitori ... Guvernul roman a bagat aceste otravuri in Romania si acum acuzati tiganii ca merita pedepsa cu moartea...sa va ia dracu de iobagi bulangi fara creier , mereu ati fost violati

Pagina a fost generata in 1.6557 secunde