Afacerea "corvete militare". Cine a câștigat licitația și când va fi livrată prima navă

2969
Afacerea

Articole recomandate

Francezii de la Naval Group au câștigat licitația pentru a livra României corvete militare, informează realitatea.net. Astfel, țara noastră va beneficia de aceleași nave militare de ultima generație și dotări performanțe de care se bucură în clipă de față Marina Franceză, una din cele mai puternice forțe navale din lume și cea mai mare din UE, după Marea Britanie, care va părăsi în curând uniunea. 


Este vorba despre corvetele Gowind 2500, produse de Naval Group (fost DCNS), constructorul francez care a lansat la apa și a înarmat portavionul Charles de Gaulle, submarinele nucleare, fregatele și toate cele aproape 200 de nave care alcătuiesc flotă militară a Franței.


Francezii de la Naval Group s-au înscris în cursă pentru dotarea Forțelor Năvale Române cu patru corvete multifuncționale, în cadrul unui program de înzestrare în valoare de 1,6 miliarde de euro. 


Naval Group (Franța), Damen (Olanda) și Fincantieri (Italia) au fost competitorii în licitația organizată de statul român. Potrivit informațiilor apărute în presa franceză și confirmate parțial de ministrul Gabriel Leș, Naval Group ar fi depus o ofertă de 1,2 miliarde de euro, celelalte oferte fiind de 1,25 miliarde de euro (Damen) și 1,34 miliarde de euro (Fincantieri).


Conform Digi24, prima navă ar urma să fie livrată în anul 2022.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5676 secunde