Adio, Virgil Coman! A urcat la Ceruri, să se ocupe de arhivele Raiului

1649
1
Avea sufletul imens, oricând gata să sară în ajutor pentru oricine. A plecat acum să se ocupe de arhivele aflate în Rai. Familia, colegi și prieteni, dar și reprezentanți ai autorităților locale și-au luat, ieri, adio de la Virgil Coman.

Director al Serviciului Județean al Arhivelor Naționale Constanța, jurnalist, scriitor, profesor, moderator, dar mai întâi de toate om cu suflet mare, Virgil Coman a plecat dintre noi, vineri seară, într-un mod subit, la vârsta de doar 43 de ani. Muncea foarte mult, până la epuizare, și pierduse din vocabular cuvântul "nu". Oricine îi cerea ajutorul îl primea. Indiferent de câtă treabă avea, Virgil Coman își făcea timp pentru oricine. Dacă ziua ar fi avut 48 de ore, în loc de 24, tot nu ar fi fost de ajuns pentru el, dar nu se plângea.

Trupul neînsuflețit al lui Virgil Coman a fost depus, sâmbătă, la Catedrala "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța, iar până să fie condus pe ultimul drum, zeci de coroane de flori au fost aduse. Oameni simpli sau reprezentanți ai autorităților locale sau centrale, cu toții au avut doar cuvinte de laudă și lacrimi în ochi când l-au elogiat pe cel care avea cheia istoriei tărâmului dobrogean, pe care-l iubea atât de mult.

Costin Scurtu, directorul Muzeului Militar Constanța, spune despre Virgil Coman că a fost un om mult prea bun, care lucra încontinuu. Coleg și prieten, Enache Tușa, profesor universitar, îl caracterizează pe Virgil Coman ca fiind un tip deosebit, bonom, oricând gata să ajute pe toată lumea și totodată unul dintre puținii oameni despre care se poate vorbi doar la superlativ.

"Virgil Coman a fost unul dintre puținii oameni despre care toată lumea vorbea de bine încă din timpul vieții sale. S-a stins foarte tânăr și a fost un băiat extraordinar, cu forță de muncă. Un om de-o căldură și de-o bunătate sufletească nemaipomenită. A făcut niște lucruri incredibile pentru vârsta lui. Dorea foarte mult să facă tot ceea ce putea și parcă simțea că timpul se strânge pentru el. Mi-a fost student și am avut șansa să scriu cu el monografia acestui sfânt lăcaș de cult", a declarat Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța.

v v v

Virgil Coman lasă în urmă o familie îndurerată și doi copii, o fată și un băiat, de 11 și respectiv 8 ani. Directorul Serviciului Județean al Arhivelor Naționale Constanța a decedat în urma unui stop cardio-respirator survenit vineri seara, în timpul unei lansări de carte. 

Comentează știrea

Murphy
14 septembrie 2016
Mai ales ce "gasea" despre voi makedonii

Sigur ca da, sef in Rai la ARHIVELE RAIULUI, asta mai lipsea. Doar sa-l prinda beat manga pe Sfantul Petru. O sa gasesca acolo in Rai ca voi makedonii sunteti stapanii Spatiului Cosmic cu acte "legale" ca si in Constanta. Hai breee Jiji Halet, nume de moldovean....

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Iulie 2016
Stire din Eveniment : DEȚINUT MORT ÎN PENITENCIAR
Pagina a fost generata in 0.6267 secunde