Adio permis după cinci greșeli? "Șoferul român reacționează doar la amenzi"

3183
3
Adio permis după cinci greșeli?
În ultima perioadă, șoferii au fost alertați, prin mai multe informații apărute în spațiul public, cu privire la pierderea carnetului de conducere după încălcarea regulilor de circulație, de cinci ori în timpul unui an.

Mai mult, conducătorii auto ar fi obligați să redea examenul scris pentru a-și recupera carnetul de conducere. În ciuda faptului că informațiile au fost prezentate ca modificări ale noului Cod Rutier, în realitate este vorba despre o inițiativă legislativă, care trebuie să urmeze mai mulți pași pentru a produce schimbări în OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

În prezent, la acumularea a 15 puncte de penalizare se suspendă dreptul de a conduce pe o perioadă de 30 zile. Permisul poate fi reținut pentru o perioadă mai mare, de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează, din nou, cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce. Asta, în timp ce punctele de penalizare se anulează la împlinirea termenului de șase luni de la data constatării contravenției. Potrivit normelor în vigoare, suspendarea exercitării dreptului de a conduce anulează toate punctele de penalizare acumulate până în acel moment. Proiectul de lege vizează practic o înăsprire a legislației și are ca scop reducerea accidentelor rutiere. Iată ce spun rutieriștii constănțeni despre această idee.

"Oficial putem discuta abia după publicarea în Monitorul Oficial, până atunci sunt simple discuții. Fiind vorba de un proiect, nu se produc efecte juridice, iar cititorii dumneavoastră ar fi bine să țină cont de acest aspect. În aceeași categorie se înscriu și alte noutăți, cum că Poliția nu ar mai avea voie să stea cu radare neinscripționate sau autospeciale neînmatriculate. Din experiența mea, cele mai multe inițiative de acest gen nu ajung să se concretizeze, rămânând la stadiul de proiecte", au declarat pentru "Cuget Liber", surse din cadrul IPJ Constanța.

În ciuda faptului că șoferii care greșesc ar putea fi obligați să susțină din nou examenul pentru permisul de conducere, o parte a conducătorilor auto susțin inițiativa și sunt de părere că astfel ar scădea numărul de accidente.

"Consider că este o inițiativă bună, pentru că ar conștientiza mult mai mult șoferii, evitând astfel accidente grave. Cred că această idee ar fi trebuit implementată de mai mult timp. Din păcate, șoferul român realizează doar când este ars la buzunar sau când rămâne fără permis. Dacă alte variante de conștientizare asupra pericolelor din trafic nu s-au găsit, rămân la părerea că măcar aceasta ar fi bună de pus în lege", a precizat Daniel N., un șofer constănțean. 

Comentează știrea

sofer
9 septembrie 2017
permis

sa se mareasca amenzile, dar permisele sa nu se mai suspende atat de usor. multi oameni isi castiga existenta prin sofat. ai permis, consumi carburant, statul aduna taxe mai multe. ai permis, muncesti, statul aduna taxe mai multe. asta e filozofia in occident, dar noi nu gandim . . . nu sunt sofer de meserie, ''sofez'' chestii mult mai mari care plutesc. conduc fff mult cand sunt acasa si chestia ca iti poti pierde permisul atat de usor e apasatoare.

costica
9 septembrie 2017
Lucrezi în timpul liber!

Bani acasa, garantat, avem DOVADA VIDEO! Iti vom arata DOVADA VIDEO cu OAMENI REALI care deja AU CASTIGAT BANI folosind aceasta oportunitate noua si unica! Vei castiga si tu bani aici, garantat, simplu si eficient! Iti oferim contract si seriozitate maxima! Cauta-ne urgent si cere mai multe informatii la adresa noastra de email: pacurarucostica1963@gmail com

Dragnea
9 septembrie 2017
La muncă nu la întins mâna milițienilor !!!

La muncă nu la întins mâna milițienilor, când este vorba să dați amenzi s-au să suspendați permise faceți ce vreți voi că legea este de partea voastră, dar dacă este să fiți voi sancționați s-au să procedati cum trebuie nu vă convine, și că de încheiere muiekukakat milițienilor de la rutieră !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5177 secunde