Adio cozi la Serviciul Pașapoarte! Programarea se poate face online. "Ușurăm viața cetățenilor și pe-a noastră"

1530
1
Adio cozi la Serviciul Pașapoarte! Programarea se poate face online.
Săptămâna a început cu vești bune pentru cetățenii care au întâmpinat probleme în obținerea pașaportului. Direcția Generală de Pașapoarte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a dezvoltat o aplicație prin care orice cetățean se poate programa online pentru depunerea cererilor de eliberare a pașapoartelor temporare și electronice. Toate informațiile colectate sunt stocate și prelucrate pe servere MAI, asigurându-se, astfel, confidențialitatea și securitatea informațiilor.

În acest context, șeful Serviciului Pașapoarte Constanța, Adrian Manea, a prezentat, ieri, noua aplicație de programare online pentru depunerea cererilor. Momentan, zilele programabile sunt disponibile doar până la finalul anului, urmând ca orizontul de programări să fie extins la o durată de peste un an. Astfel, autoritățile speră ca nervii provocați de timpul pierdut la cozi interminabile pentru obținerea pașaportului să devină istorie.

"Pentru a evita aglomerația și a scurta timpii de la ghișee, am decis să implementăm această aplicație dezvoltată de specialiștii Direcției de Pașapoarte din cadrul MAI. Această aplicație nu implică costuri suplimentare pentru realizare și întreținere", a precizat Ioan Albu, prefectul județului Constanța.

Astfel, Constanța devine al 10-lea județ în care se lansează posibilitatea programării online pentru obținerea pașapoartelor. Adrian Manea, șeful interimar al Serviciului Pașapoarte Constanța, a anunțat că programarea nu se va putea face în aceeași zi și că cetățenii se pot programa doar până la finalul anului. Începând cu anul 2018, orizontul de programări va fi extins la 18 luni.

"După cum bine știți există o perioadă de foc, în care toată lumea își dorește pașaport. Din păcate, resursele de care dispunem nu ne permit să facem față cererilor dintr-o anumită perioadă de timp. Pur și simplu, sunt foarte multe și resursele sunt limitate. Pentru a evita o parte din discuțiile care au apărut în acest sezon nebun, venim cu această programare online tocmai pentru a ușura, în primul rând, viața cetățenilor și, bineînțeles, pe a noastră, pentru că nici pentru noi nu e ușor să facem față unui asemenea val", a declarat Adrian Manea, șeful interimar al Serviciului Pașapoarte Constanța.

O altă veste bună este că se poate depune o cerere pentru obținerea pașaportului în orice județ al țării, chiar dacă aveți domiciliul din buletin la Constanța. Aplicația poate fi accesată pe pagina web www.epasapoarte.ro însă au fost create link-uri către această pagină atât de pe site-ul Instituției Prefectului – Județul Constanța, secțiunea Pașapoarte, cât și de pe www.dgp.mai.gov.ro. 

Comentează știrea

valentin
17 octombrie 2017
ca la romani

gata...voi v-ati rezolvat...nu mai aveti cozi asa mari......dar pe romanii care au nevoie de pasaport cand vin acasa...cine ii rezolva

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4609 secunde