Adina Florea, despre dosarul în care este citată Kovesi: Este un dosar în urma plângerii lui Sebastian Ghiță

260
Adina Florea, despre dosarul în care este citată Kovesi: Este un dosar în urma plângerii lui Sebastian Ghiță - klausiohannisrespinge1542820087-1550132194.jpg

Articole recomandate

Șefa Secției de anchetare a magistraților, Adina Florea, a declarat, joi dimineață, că dosarul în care este citată Laura Codruța Kovesi a fost deschis în urma plângerii lui Sebastian Ghiță din decembrie 2018. Florea a precizat că se vor respecta drepturile tuturor și în primul rând legea.

"Este un dosar ca urmare a plângerii lui Sebastian Ghiță din decembrie 2018. E o anchetă în desfășurare, nu am cum să comentez. Din punctul meu de vedere, eu nu pot să vă spun decât că este o anchetă în curs de desfășurare, unde se vor respecta toate drepturile și libertățile tuturor persoanelor, demnitatea persoanelor cercetate și în primul și în primul rând se va respecta legea", a declarat Adina Florea, conform News.ro.

Fostă șefă a Direcției Naționale Anticorupție Laura Codruța Kovesi a anunțat, miercuri seara, la Europa FM, că a fost citată la Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție. Ea susține că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzațiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă. Laura Codruța Kovesi remarcă faptul că această citație vine în momentul în care ea se pregătește să susțină interviul pentru funcția de procuror-șef european.

În 24 ianuarie, fostul deputat Sebastian Ghiță a declarat, la Antena 3, că va fi audiat din Serbia de Secția privind infracțiunile comise de magistrați, în dosarul care o vizează pe Laura Codruța Kovesi, iar dacă procurorii îi vor cere, le va da fotografia în care apare șefa DNA la o petrecere la el acasă, despre care el a vorbit, dar pe care nu a prezentat-o public.

Ghiță a anunțat în 9 decembrie 2018 că a făcut o plângere penală pe numele fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi. Sebastian Ghiță susține că Laura Codruța Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa.

Laura Codruța Kovesi spune că este evident că "prin această metodă se încearcă oprirea mea în această procedura, se încearcă prin orice metodă că eu să nu fiu numită în funcție".

"La 8 seara am primit vizită unui polițist care mi-a înmânat o citație în calitate de suspect pentru vineri pentru faptele de abuz în seviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă. Este ciudat că astăzi am depus la ÎCCJ o cerere de amânare a procesului în care Inspecția judiciară contesta nesancționarea mea de către CSM.

Inițial am crezut că audierea mea în Parlamentul European pentru funcția de procuror european va fi în data de 18 februarie, motiv pentru care mi-am luat bilet de avion să plec la Bruxelles vineri. Aseară am aflat că audierea este în 26 februarie, însă până pe 18, toți candiatii trebuie să depună niște documente așa că am menținut biletul de avion a cărui copie am depus-o la ÎCCJ", a declarat Laura Codruța Kovesi.

sursa: romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7373 secunde