Acuzații la Școala de Agenți de Poliție Câmpina. „Îi țin închiși, au frisoane și se simt rău, dar nu îi lasă acasă!”

5599
Acuzații la Școala de Agenți de Poliție Câmpina. „Îi țin închiși, au frisoane și se simt rău, dar nu îi lasă acasă!” - agentidepolitiescoala-1633091483.jpg

Articole de la același autor

Părinții unor tineri din Constanța, înscriși la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, acuză că deși în unitatea de învățământ ar fi focar de infecție COVID 19, copiii lor nu sunt lăsați să plece acasă și nici nu li se acordă îngrijirile medicale necesare.

Părinții unor tineri care urmează cursurile Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina aduc acuzații grave reprezentanților unității de învățământ din structura Ministerului Afacerilor Interne. Constănțenii susțin că virusul COVID se răspândește cu repeziciune printre viitorii polițiști de la Câmpina, care acuză stări de rău, dar cu toate acestea măsurile luate la nivelul școlii ar fi de natură să „ascundă amploarea evenimentelor” și nu neapărat să le acorde tinerilor îngrijirile de care au nevoie.

„În momentul acesta, la Câmpina este noua serie de elevi, în care sunt aproximativ 650 de elevi, care a ajuns duminică. Seria dinainte a fost trimisă mai devreme acasă, cu cinci zile, pentru că erau foarte mulți tineri bolnavi de COVID. Acum aproximativ jumătate dintre elevi acuză diverse simptome, dar nu sunt lăsați să plece acasă. Nu sunt lăsați nici să sune la 112, să cheme o ambulanță, sunt amenințați că vor fi dați afară din școală dacă procedează astfel. Sunt copii care tremură, au frisoane, au temperatură, au vărsături, dar sunt ținuți în cămine”, ne-a reclamat tatăl unui tânăr din Constanța, înscris la școala din Câmpina. „Sunt vreo zece copii din Constanța, de trei știu eu că se simt rău. Dar nu sunt doar ei, aproape jumătate din această serie au deja simptome. Au început să trimită clase întregi acasă, pentru că sunt copii care au fost depistați pozitiv. De ce nu îi trimit pe toți în online, îi țin închiși acolo, așteaptă să se îmbolnăvească toți? Inclusiv profesorii sunt bolnavi, aproape întreaga catedră de Pregătire Juridică și Criminalistică este confirmată cu COVID. Mai sunt trei profesori care vin la ore! Inclusiv în noaptea de joi spre vineri, 30 septembrie spre 1 octombrie, un elev a semnalat ofițerului de serviciu că se simte din ce în ce mai rău, avea frisoane, dar nu a fost lăsat să sune la Ambulanță. Tinerilor le este frică, au intrat foarte greu la școala de poliție și sunt amenințați că dacă fac scandal sau spun ceva, vor fi dați afară”, a mai semnalat un părinte îngrijorat de perspectiva ca fiul său să petreacă următoarele șase săptămâni închis în unitate, așa cum au fost anunțați.

Pe de altă parte, comisarul șef Vasile Tache, directorul Școlii „Vasile a negat vehement faptul că s-ar încerca minimalizarea amplorii situației și subliniază că toți elevii primesc îngrijirile medicale necesare, după testarea COVID. În prezent sunt șase cazuri confirmate, din seria aflată în prezent la școală.

„Este confirmat aspectul că sunt cazuri Covid în școală, iar măsurile dispuse sunt cele prevăzute de normele legale. Avem teste rapide în școală, avem centru medical foarte bine dotat, cei depistați Covid și contacții lor direcți au mers acasă în izolare, respectiv carantină. Salvarea a fost și dimineață aici, la prima oră, pentru că medicul nostru a fost plecat două ore, și au fost testați cei cu simptome, ca să stabilim care sunt simptome COVID, care sunt răceli. Avem un centru medical foarte bine pus la punct, cu spații de izolare, dar în izolare nu intră cei cu Covid, ei merg acasă. Eventual, să fie un copil care a fost depistat și până se găsește soluția de transport, atunci intră în acest spațiu de izolare”, a explicat comisarul șef Vasile Tache.

„Măsura luată în școală a fost aceeași ca în toate școlile MAI. Nu pot eu să stabilesc măsuri care țin de zona medicală. Se realizează anchete epidemiologice, cu măsurile care se impun. Supărarea, probabil a unora dintre ei, a unor elevi și a unor părinți, este că nu merg acasă în învoire.

Le asigurăm asistență medicală 24 din 24. Dacă apare un caz medical pe timpul nopții și nu este medicul în unitate, avem mașină de serviciu care îi transportă imediat la secția urgență a spitalului. Avem protocol cu spitalul din Câmpina, iar elevii școlii intră cu prioritate pentru a fi investigați medical și dispuse măsurile în consecință”, a mai afirmat comisarul șef.

Cât privește solicitarea părinților de a fi suspendate cursurile, directorul a precizat: „DSP Prahova a stabilit că se poate continua școala, în prezent. Dacă va fi cazul, precum la seria anterioară, vor fi luate alte măsuri. Decizia o ia consiliul de conducere al școlii în baza unui document al Direcției Medicale din cadrul M.A.I., unde sunt medici epidemiologici care analizează situația”, a mai arătat comisarul șef Vasile Tache.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.551 secunde