Acuzații grave / Teroriștii din Statul Islamic ar cumpăra armament din România

194
Acuzații grave / Teroriștii din Statul Islamic ar cumpăra armament din România - premierulcamerondesprepericoluls-1422876925.jpg

Articole de la același autor

Potrivit site-ului IraqiNews.com, citat de Mediafax, președintele Comisiei parlamentare irakiene pentru Securitate și Apărare, Hakim Zamili, i-a cerut sâmbătă premierului Haider al-Abadi să intervină imediat pentru a opri furnizarea muniției în valoare de 300 de milioane de dolari, achiziționată de gruparea Stat Islamic (SI) din România și finanțată dintr-un stat învecinat cu Irakul.


"Îi cer premierului să intervină imediat pentru a opri SI să achiziționeze din România muniția în valoare de 300 de milioane de dolari (...). Acest contract este finanțat dintr-o țară vecină", se arată într-un comunicat al lui Hakim Zamili.


Ambasadorul român în Irak, Iacob Prada, a dezmințit duminică informația potrivit căreia România ar fi încheiat un acord de armament cu gruparea Stat Islamic, precizând că toate exporturile de armament către Irak sunt aduse la cunoștința Guvernului irakian, notează aceeași pagină web.


"Informația privind armament românesc și provizii furnizate grupării SI este incorectă", a declarat ambasadorul român, adăugând de asemenea că "România nu furnizează armament nici unuia dintre statele învecinate cu Irakul".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4742 secunde