€ 4.7326
£ 5.2538
$ 4.2139

Mai multe ştiri online:

Acuzații grave ale agenților de poliție: "Sunt șefi de poliție care nu au văzut hoți decât la televizor!"

Ştire online publicată Vineri, 29 Mai 2015. Autor: Florentina BOZÎNTAN - DUMITROV
Sindicaliștii din rândul polițiștilor sunt nemulțumiți, printre altele, de modul în care șefii din secțiile de poliție verifică modul în care agenții de poliție își îndeplinesc sarcinile de serviciu sau patrulează. Astfel, într-un comunicat de presă publicat de Sindicatul Național al Agenților de Poliție, se precizează: 


„Salariile agenților de poliție, și nu numai, sunt mici în comparație cu starea socio-economică actuală și riscurile pe care le implică meseria de polițist. Există agenți de poliție care au o fișă a postului în care sunt prevăzute 146 de atribuții, iar singura atribuție practică a șefului său e să verifice dacă agentul și-a indeplinit toate cele 146 de atribuții. Hilar și absurd în același timp sau ... de râsu’-plânsu’, vorba românului!”. 


Mai mult, limbajul folosit este tendențios la adresa șefilor: „În Poliția Română a mileniului III și în epoca smartphone-urilor încă se mai află unii șefi cu privirea încrucișată din cauza cozorocului de la cascheta plină cu lauri care efectuează controale ale agenților de siguranță publică după ce au fost la vreo nuntă sau botez și pe deasupra și cu ”audiență” (prietenă, soție, amantă, etc.) în mașina personală că deh!, cumva trebuie să arate la toată lumea că-i «șăf»”.


Reproșuri sunt făcute și referitor la programul de lucru al agenților de poliție: „Referitor la programul de lucru, deși majoritatea agenților de siguranță publică doresc 12 ore program de lucru (în cursul zilei) – 24 de ore timp liber urmate de 12 ore program de lucru (în cursul nopții) – 48 de ore timp liber, unii șefi nu doresc acest program pentru că ... le este mai greu să tracaseze subordoanții prin planificarea lor în mod haotic și fără a exista o predictibilitate a programului. 


Mai nou, sau de când e lumea ar spune unii polițiști, s-au introdus variantele de patrulare în care agenții de siguranță publică trebuie să staționeze obligatoriu în raza unor camere video de ... amorul artei și doar pentru plăcerea unor șefi care nu au văzut hoți decât la televizor, iar pauza de masă de 20 de minute trebuie luată de polițiști pe ascuns prin nu știm ce cimitire sau ganguri ca nu cumva să fie observați de ochii vigilenți ai unora care încă nu au aflat că și polițiștii au nevoie de hrană în orele de serviciu, lucru de altfel normal pentru toți angajații din România. Dreptul la pauză de masă este stipulat în art. 27 din Acordul colectiv privind raporturile de serviciu semnat de către Ministerul Afacerilor Interne la data de 22.05.2013”


Iar sindicaliștii au adăugat: „Problema legată de aceste variante de patrulare se referă la rezultatele acestei invenții ”extraordinare” pentru combaterea faptelor antisociale, rezultate care întârzie să apară pentru ca unii șefi trăiesc cu iluzia că hoții stau pe lângă camerele de supraveghere. Dacă acești șefi stabilesc variante de patrulare al agenților de siguranță pubică atunci ni se pare normal să își asume și rezultatele acestuia pentru că și în sistemul militar generalul răspunde de planul de acțiune al soldaților.


Una peste alta, subliniem faptul că este nevoie de o revigorare financiară a sistemului de poliție în care polițiștii să nu fie dați la o parte si urgent schimbarea mentalității sefilor față de subordonați și de munca acestora. Pe această cale transmitem tuturor polițiștilor să nu ezite să ne informeze cu privire la probleme pe care le întâmpină în activitatea profesională”.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9162 secunde