Acuzații de abuz în serviciu și trafic de influență la Poliția Locală Constanța

2056
7
Acuzații de abuz în serviciu și trafic de influență la Poliția Locală Constanța - politialocalacaracatite9-1345390157.jpg

Articole de la același autor

Abuz în serviciu și trafic de influență - acestea sunt acuzațiile pe care i le aduce un fost polițist local lui Daniel Bratu, directorul adjunct al Poliției Locale Con-stanța. Dosarul este, în prezent, în atenția procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribu-nalul Constanța.

Furt de combustibil, presiuni asupra angajaților pentru ca anumite persoane să scape de odioasa "caracatiță" ce le blo-chează mașina luxoasă și înre-gistrări ilegale. Toate acestea se petrec în cadrul Poliției Locale Constanța, susține un fost angajat care, după ce și-a dat demisia din structură, a ales să sesizeze oamenii legii. Astfel, în aprilie 2012 a fost deschis, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, dosarul 584/P/2012.

Acuzații de furt de motorină

Un prim aspect semnalat de fostul polițist local vizează dispariția unor cantități considerabile de combustibil. "În 2010, când au fost reduse salariile, cota de motorină pentru fiecare autoutilitară din cele nouă din dotarea Poliției Locale (plus pentru Nissan-ul folosit de șef) era de 125 de litri/lună, luate pe bonuri valorice. De la 1 ianuarie 2011, cota de motorină a crescut la 350 de litri/lună. Dar această cantitate nu se poate consuma într-o lună, indiferent ce s-ar spune. O mașină consumă aproximativ 160 - 170 l/lună și parcurge aproximativ 70 - 80 kilometri în opt ore. Restul com-bustibilului - căci se aduna o tonă și jumătate de motorină pe lună! - era valorificat de directorul adjunct Daniel Bratu, iar foile de parcurs modificate, în creion, astfel încât să reiasă că autoutilitarele au parcurs kilometri care să justifice dispariția combustibilului. Dar furtul poate fi dovedit simplu, prin verificarea foilor de parcurs și a bordului mașinilor", a declarat reclamantul.

O altă neregulă semnalată procurorilor vizează înregistrările abuzive care ar fi realizate de același director adjunct, care se află în fruntea instituției de la ieșirea la pensie a fostului director executiv, Vasile Bălan. "A montat microfoane în sediul Poliției Locale, în dispecerat și la el în birou, iar înregistrările le folosește pentru a ne «convinge» să procedăm cum dorește dumne-alui", a adăugat fostul polițist local.

Șoferi de limuzine, trecuți în acte "cazuri sociale"

Acesta își acuză fostul șef și de faptul că făcea presiuni asupra angajaților pentru ca anumite mașini să nu fie blocate cu renumitele "caracatițe" sau, în nefericitele situații când erau blocate, șoferii să nu fie amendați. "Se spune clar de ce mașini nu trebuie să te legi. Dacă, din greșeală, ai blocat o mașină a cui nu trebuie, primești telefon. Un alt aspect în afara legii este modalitatea găsită pentru ca șoferii să nu fie amendați. Legislația precizează că sancțiunile sunt avertismentul și amenda contra-vențională. Există în documentele Poliției Locale, procese verbale de constatare pe care, în loc de numărul chitanței cu care a achitat șoferul taxa de 50 de lei pentru deblocare este menționat «C.S.» - caz social. Și dacă este caz social, nu trebuie să mai plătească. Și sunt cazuri sociale persoane care au BMW-uri, Mercedes-uri, Audi-uri etc", a mai acuzat fostul polițist local.

De altfel, acesta susține că există deja și parole pentru ca totul să se desfășoare cât mai repede: "Trimite-l pe Aurel Vlaicu" - ar fi parola pentru aplicarea unui avertisment, iar "C.S" - indicația clară că este vorba despre un caz social și nu se percepe taxa.

Caracatițele, scoase pe blat noaptea?

O altă practică este, susține fostul angajat, îndepărtarea "caracatițelor" după ora 21.00, în extrasezon. "Pentru că firma de deblocări nu pune la dispoziție oameni în timpul nopții, după ora 21,00, toate blocatoarele sunt ridicate, indiferent dacă amenda a fost sau nu plătită", a precizat fostul polițist local.

"Acuzațiile sunt neîntemeiate. Să le probeze!"

Contactat cu privire la acuzațiile ce i se aduc, directorul Poliției Locale Constanța, Daniel Bratu, a declarat pentru "Cuget Liber" că a luat cunoștință de ele de la procurorii care anchetează dosarul. "Le resping ca neîntemeiate și nefondate, iar respectivul polițist care a făcut plângerea să le probeze dacă poate. Eu sunt încrezător că anchetatorii vor face lumină și vor arăta că nu mă fac vinovat de ceea ce mă acuză reclamantul", a afirmat repre-zentantul Poliției Locale Constanța.

Cât privește faptul că blocatoarele ar fi demontate la lăsarea întu-nericului, directorul Poliției Locale a precizat că astfel se proceda în 2008, pe vremea predecesorului său, dar nu și în prezent.

Facem precizarea că identitatea polițistului local care a formulat plângerea penală nu a fost precizată, la solicitarea acestuia.

Comentează știrea

Nicu
20 august 2012
Nite?

"Croitorasul cel Viteaz" care a incercat sa invete limba romana la politia comunitara si care a candidat la alegerile locale pentru un post de consilier din partea PP-DD, are impresii care mai de care. Nefiind in stare sa lege 2 cuvinte ( sa nu mai vorbim de scris), merge acum si pe la alte institutii sa-si arate calitatile.Tot colectivul l-a "apreciat" pe dl. Nite. Pentru el, zicala cu vulpea si strugurii care sunt acri, se potriveste perfect. Cei care-l cunosc pot trage concluziile!

Pai altfel cum?
20 august 2012
Primaria spagilor

Adica s-ar astepta cineva sa fie altfel? Poate numai un copil... Este absolut normal ca ceea ce face sefu suprem adica Mazare sa se propage pana la ultima spita a primariei si asta o stiu toti!

Alberta
20 august 2012
Adevarat sau Fals?

Reclamantul d-voastra este un calomniator de profesie, las si fara demnitate.Daca doriti ca stirea d-voastra sa fie credibila ar trebui sa si stim numele reclamantului.Altfel,..povesti sa umpleti ziarul.Si am o curiozitate: cum reparati imaginea unui om daca se va demonstra ca este nevinovat si caruia i-ati tiparit numele in seriosul vostru ziar? Dislike:( Nu sunteti profesionisti!

Lili
20 august 2012
!!

Aceasta , (autoare, bine scris) al acestui articol, sunt convinsa ca a preluat aceasta stire fara a verifica veridicitatea informatiilor.Mai lasati-ne duduie, reporter nu puteti fi! Acest individ ptr.ca nu a avut castig de cauza in fata autoritatilor si-a gasit aliat o d-ra, al unui ziar local.Da-ti aceeasi sansa egala ptr.drept la replica, nu un paragraf si acela evaziv.!!

Laur
20 august 2012
Reporteri incompetenti!

Maine pot sa va acuz in ziarele locale si nationale ptr.orice motiv vreau.Si stiti ce spun, d-na Bosintean-Dumitrof??Cred ca da. Asta intelegem, noi, publicul larg in urma a ceea ce am citit.Fara numele reclamantului, fara dovezi, dar articol cu capitole!:)))

Nicole
20 mai 2013
acuzatie nefondata?

Deci la Constanta iese fum fara foc?

Stanciu Nicolae
20 decembrie 2013
Semne de circulatie montate premeditat

In 7 oct.2013 am fost amendat de dl. Teisan Cristian deoarece n-am vazut semnul de interzicere si stationare montat in spatele unui copac (55 cm) de de aceeasi grosime cu stalpul . Domunle Teisan , daca citeati legislatia rutiera , stiati ca semnele de circulatie se monteaza

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4321 secunde