€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Actualizarea bazei de date a Sistemului Național de Informații Hidrografice Maritime

Ştire online publicată Luni, 16 Iulie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Direcția Hidrografică Maritimă desfășoară, în perioada 9 - 20 iulie, activități de cercetare hidrografică și topo-geodezică a liniei țărmului Mării Negre, de la Sulina la Zaton, în contextul monitorizării schimbărilor de relief. Hidrografii militari au ca obiectiv completarea și actualizarea bazei de date, în vederea realizării hărților marine de navigație și a documentelor nautice pentru zona de responsabilitate din Marea Neagră. 


Pentru îndeplinirea acestei misiuni, specialiștii Direcției Hidrografice Maritime au la dispoziție șalupele „Topografica 1”, „Cătuneanu 2” și „Hidrografica 3”, autoutilitare-laborator topo-geodezic, ATV-uri, precum și aparatură mobilă de procesare a datelor. 


Direcția Hidrografică Maritimă este autoritate națională în domeniul hidrografiei și reprezintă România în organizațiile internaționale cu care aceasta cooperează în domeniul hidrografiei maritime și a semnalizării maritime. Cele mai cunoscute produse și servicii, realizate de către hidrografii militari, sunt hărțile maritime de navigație și avizele pentru navigatori, dar specialiștii instituției desfășoară și numeroase activități de cercetare științifică, recunoscute pe plan internațional. 


Prima hartă marină românească, cunoscută sub denumirea de „Harta Cătuneanu”, a fost realizată în anul 1900 și a primit medalia de aur, în același an, la expoziția universală de la Paris. Un secol mai târziu, în anul 2002, Direcția Hidrografică Maritimă a realizat prima Hartă Electronică de Navigație (ENC) din România, un produs care furnizează navigatorilor informații georeferențiale și o imagine instantanee a situației din spațiul de deplasare, prin integrarea informațiilor primite de la sistemele de poziționare prin satelit și de la senzorii de mișcare de la bordul navelor. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8792 secunde