Activități de prevenire desfășurate de polițiștii constănțeni

91
Activități de prevenire desfășurate de polițiștii constănțeni - untitled-1557304959.jpg

Articole de la același autor

La data de 7 mai a.c., polițiști ai Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat noi activități informativ-preventive, în rândul elevilor din cadrul școlilor gimnaziale, situate pe raza localităților Tuzla, 23 August, Limanu și Albești.

Scopul acțiunii este prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, context în care cei mici au fost încurajați să participe la o oră interactivă. Pe parcursul acesteia, polițiștii le-au prezentat elevilor pericolele la care se pot expune, în cazul adoptării unui comportament permisiv și superficial în mediul on-line.

Totodată, polițiștii le-au vorbit despre formele de manifestare a bullying-ului, a comportamentelor agresive, precum și despre răspunderea penală a minorilor. Noținile informative au fost sprijinite de imagini video sugestive, redând situațiile cu care cei mici s-ar putea confrunta la un moment dat, dar și de flyere cu recomandări și sfaturi preventive.

Activitățile desfășurate fac parte din Programul de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, prioritate națională și locală, Campania națională ,,Împreună pentru o comunitate mai sigură" și Proiectul ,,Pregătiți pentru viață".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9532 secunde