Activități de prevenire ale Poliției Rutiere la liceele din Constanța

186
Activități de prevenire ale Poliției Rutiere la liceele din Constanța - actiunepreventivarutiera-1331910436.jpg
În baza Proiectului intitulat "PARTENERIAT PENTRU SIGURANȚA RUTIERĂ", derulat în cooperare de către Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța și Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța - Serviciul Rutier, polițiștii rutieri, împreună cu reprezentanți din cadrul centrului, au desfășurat, săptămâna aceasta, activități preventive prin care s-a căutat responsabilizarea tinerilor din cadrul liceelor "Regina Maria" și "Colegiul Carol I" din municipiul Constanța pentru a nu cădea victime consumului de plante etnobotanice și alcool.

În cadrul activităților, elevilor le-au fost prezentate riscurile și consecințele juridice la care se expun, în ceea ce privește consumul de droguri sau plante ori substanțe cu efecte psihotrope. De asemenea, în partea a doua a activității tinerii au fost informați și referitor la accidentele care s-au produs pe raza județului Constanța și la infracțiunile constatate, având drept cauză principală consumul de alcool și droguri.

Pe parcursul activităților, tinerii au avut posibilitatea să vizioneze o filmare realizată cu ocazia cercetării la fața locului în cazul unui accident, spoturi cu caracter preventiv și au primit pliante și broșuri cu informații utile în trafic.

La nivelul județului Constanța, în perioada următoare, vor mai avea loc astfel de sesiuni de informare, pentru elevii din clasele de liceu, deoarece se urmărește creșterea gradului de responsabilizare în rândul tinerilor și a conducătorilor auto începători. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.199 secunde