Acțiuni ale polițiștilor în școli și cluburi de pensionari

215
Acțiuni ale polițiștilor în școli și cluburi de pensionari - actiuni-1520782415.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive în rândul elevilor clasei a-II-a, din cadrul Liceului Teoretic "Nicolae Dumitrescu", din localitatea Cumpăna, județul Constanța.

Scopul acțiunii a constat în prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, cei mici fiind încurajați să participe la o oră interactivă, privind importanța regulilor de circulație, dar și siguranța acestora, în ceea ce privește mediul online – "internetul, prieten sau dușman?".

Polițiștii le-au vorbit copiilor despre atenția sporită de care trebuie să dea dovadă când se deplasează pe stradă, respectând regulile de circulație, la finalul orei fiind premiați cu legitimații "Polițist Rutier pentru o zi" și calendare cu recomandări și sfaturi preventive.

Totodată, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au vizitat clubul de pensionari, din cartierul Poarta 6, precum și piața agroalimentară din proximitate, unde au desfășurat activități preventive ale infracțiunilor de tâlhărie, furt din locuință și înșelăciune.

Oamenii legii le-au transmis persoanelor vârstnice sfaturi privind adoptarea unor măsuri minime de siguranță, precum asigurarea ferestrelor și a ușilor de acces a locuințelor, astfel încât producerea unor fapte de natură penală să fie diminuată, oferindu-le pliante cu sfaturi și recomandări, în cadrul Programului Național de Prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5694 secunde