€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Accidente rutiere profitabile, la Constanța. Victima se aruncă în fața mașinii și apoi cere bani șoferului

Ştire online publicată Joi, 08 Octombrie 2015. Autor: Andra RAFTU
Atenție șoferi! Se pare că la Constanța se practică o nouă metodă de a câștiga bani într-un mod cât mai facil. Nu, nu se pune problema de furt sau altă infracțiune de acest gen, deoarece păgubitul scoate bani singur din buzunar. Accidentele provocate în mod intenționat par să prindă contur și pe raza municipiului nostru. O șoferiță din Constanța atrage atenția celorlalți participanți la trafic despre cei care se aruncă în fața mașinii pentru ca ulterior să ceară bani.

„Aseară în jurul orei 20, veneam dinspre Delfinariu și voiam să fac dreapta spre bulevardul Alexandru Lăpușneanu. La trecerea de pietoni de la City se aflau trei persoane. Am oprit să treacă, dar au rămas pe loc și am decis să trec eu. Imediat după, un bătrân mai creol, în vârstă de aproximativ 65 de ani, s-a aruncat pe portiera din dreapta spate cu intenția să mă acuze că am dat peste el pentru a-mi cere bani. Am oprit să văd ce are, să îl duc la spital, la poliție, dar acesta m-a lovit puternic la ureche. Lângă noi era un echipaj de la Poliția Rutieră care nu a intervenit așa că m-am dus la secție să depun declarație. Acolo erau și alte persoane cu aceeași problemă. Aveți grijă, sunt din ce în ce mai mulți cei care fac asta pentru bani”, a postat pe o pagină de socializare o șoferiță din Constanța.

Polițiștii de la Rutieră au o altă ver-siune pentru cele petrecute, deoarece tânăra a scris în declarație că a frânat brusc pe trecere și nu a menționat niciun moment că bătrânul i-ar fi cerut bani pentru a scăpa basma curată. Până în prezent, victima nu s-a prezentat la secția de poliție pentru a reclama că a fost lovită cu mașina. Mai mult, oamenii legii infirmă că alte persoane ar fi depus plângeri cu privire la acest mod de operare.

„Nu au fost sesizări de genul acesta în care să se reclame că victimele au cerut bani și s-au aruncat intenționat în fața mașinii”, a declarat George Munteanu, șeful Biroului Accidente din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Constanța.

Copil spulberat de mașină

În urmă cu câțiva ani în atenția anchetatorilor a ajuns un caz care le-a ridicat oamenilor legii semne de întrebare. Un copil de doi ani și jumătate a murit după ce a fost lovit de o mașină. Accidentul s-a petrecut la intersecția străzilor General Manu cu strada Mihai Viteazul, din Constanța. Rudele au declarat la acea dată că băiețelul a vrut să traverseze strada și când a văzut mașina s-a oprit. Șoferița a făcut stânga în scurt și s-ar fi urcat cu roțile pe bordură și l-a călcat. Bunicul copilului era cel care avea grijă de el, mama acestuia fiind minoră.

De asemenea, un alt copil al familiei a fost implicat într-un accident, acesta fiind la momentul respectiv tot în grija buni-cului. Pentru că micuțul nu a fost grav rănit, oamenii și-au retras plângerea după ce au primit bani. Polițiștii aveau indicii că bunicul stătea de o parte a străzii și când observa o mașină că se apropie își chema nepotul care traversa în fugă fără să se asigure. Copilul era lovit de mașină și apoi rudele le cereau șoferilor bani. Dacă în unul din cazuri aceștia au obținut bani, în cel de-al doilea au plătit pentru asta cu viața copilului. Oamenii legii au pornit o anchetă și l-au acuzat pe Tachin Sali de ucidere din culpă și neglijență, însă în anul 2014 instanța a decis să îl achite, considerând că cele reclamate nu se confirmă. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8469 secunde